Brown: Sonraki F1 patronu, sporun dışından biri olmalı
Spor Haberleri0 Mesaj
●15 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Brown: Sonraki F1 patronu, sporun dışından biri olmalı
-
17-10-2019, 13:10:32McLaren CEO’su Zak Brown, Chase Carey’den sonra gelecek olan Formula 1 CEO’sunun sporun dışından biri olması gerektiğini soyledi. Carey, Liberty Media'nın sporu devralmasının ardından 2017 yılında CEO gorevine getirildi. Carey, uzun suredir F1'in başında yer alan Bernie Ecclestone'un yerini devraldı. Ancak 65 yaşındaki Carey'nin emekli olması halinde Carey'nin yerine kimin geleceği konusunda spekulasyonlar var. Şu anda bu gorev icin Red Bull takım patronu Christan Horner ve Mercedes patronu Toto Wolff'un ismi geciyor. Brown'ın adı da bu gorev icin anılıyor ancak Brown, bir sonraki CEO'nun F1 gridindeki takımlardan birisiyle guclu bağları olan birisi olmaması gerektiğini soyledi. "Bir takımın icerisinden gelmesinde sorun yok. Elbette yanında bir takım şeyler getirmedikleri surece. Takımlardan birisi olmak zorunda değil. Bence sporu dışarıdan bilen biri de olabilir." "Hatta sadece F1'den değil, motor sporlarında bile birisi olabilir." Bu gorev icin Formula E'nin yoneticisi Alejandro Agag'ın yanı sıra Stefano Domenicali ve Jean Todt'un da ismi gecti. Brown kesinlikle gorevi ustlenmeyeceğini, en azından kısa veya orta vadede fikrinin bu olduğunu soyledi. "Hayır. McLaren'daki gorevim hoşuma gitti. Bundan gercekten zevk alıyorum. Beş ya da on yıl icinde tekrar sorun, ama şu anda McLaren'a galibiyet getirmekten daha fazla istediğim bir şey yok." Brown, aldığı zevkin bu yıl arttığı cunku geri kalanların en iyisi olduklarını soyledi. "Bundan gercekten zevk almaya başladım. Şimdi adım adım ilerlemeye başladık. Bu da beni daha fazla zorlama konusunda daha ac hale getiriyor." Brown, Carey'nin yerini kim alırsa alsın, değişimin en az Ecclestone-Liberty değişimi kadar buyuk olacağını soyledi. "Tum yonetim ekibi nasıl olacak. Sonucta kimse F1'de yapılması gereken her şeyi yapabilecek yetenekte değil. Bu etrafında oluşturulan ekiple ilgili bir şey." Carey'nin yonetim ekibinde Ross Brawn yer alıyor ancak 64 yaşındaki Brawn'ın Carey'in yerine gecmesi beklenmiyor. İnternet Haber. __________________