Dovizioso, şampiyona lideri Marquez'le Red Bull Ring'de uzun bir mucadeleye girişti ve sonuc olarak 2017 yılında olduğu gibi yarışın galibini son viraj belirlendi. Ducati surucu, "Gercekten bu virajda hamle yapma konusunda kendimi hazırlamadım. Bu viraj, benim stilim veya motosikletimin stili icin gercekten iyi bir viraj değil." "Cok agresif surdum ama Marc benden daha saldırgandı. Sonuc olarak ucuncu viraj cıkışında onunu kaybetti ve dorduncu virajda geri donmeyi başardım. Bu da cok onemliydi." "Beni gecince zorlamaya başladı, fark actı, ama arka lastikleri verim kaybetti ve son virajda savaşma şansı yakaladım. Benle aynı yol tutuşu yoktu." "Frenlemede daha iyi olduğu ortadaydı. Ama yol tutuş sayesinde onunla kalabiliyordum ve cılgınca bir son viraj yapabiliyordum." "Buna gercekten hazır değildim. Ducati icin cok mutluyum cunku buna ihtiyacımız vardı. Galibiyete ihtiyacımız vardı ve bu galibiyete bu şekilde ihtiyac duyuyorduk." dedi. Dovizioso, son virajdaki mucadele konusunda endişeli olduğunu da soyledi. "Biraz korktum. Başlangıctan itibaren cok zorladık, belki her tur değil ama zorladık ve frenleme yaparken lastikleri biraz korumaya calıştık. Yine de limitlerdeydik ve bir surucunun arkasında olunca durum daha zor oluyor. Ozellikle de %100'u zorlarken biraz daha zor oluyor. Bu yuzden frenlemede cok dikkatli olmam gerekiyordu. Hata yapmak cok kolaydı." "Fakat antrenmanlarda doğru şekilde calıştık. Bu da bize son bolumde tutarlı olma şansı verdi cunku Marc'tan daha hızlı değildim fakat sonunda onunla kalma konusunda daha fazla yol tutuşum vardı." Internethaber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Dovizioso: "Son viraj atağı icin hazırlık yapmamıştım!"