Mercedes-Benz Yonetim Kurulu'nun gectiğimiz hafta yaptığı toplantıda, Formula 1 faaliyetlerini surdurmeye cok az bir farkla onay verdiği bildirildi. Alman haber dergisi Focus, Daimler AG CEO'su Dieter Zetsche'nin gectiğimiz hafta, Mercedes'in Mercedes'le 13 yıllık işbirliğinin uzatılıp uzatılmamasına karar verilmesi icin yonetim kurulundan oylama yapmasını istediği belirtildi. Mercedes-Benz şu an, McLaren'ın en buyuk hissedarı ve 1995'den bu yana İngiliz ekibinin motor tedarikcisi olarak Formula 1'de varlığını surduruyor. Ancak kuresel finans krizi ve otomotiv sanayisinin krizden en cok etkilenen sektorlerin başında gelmesi, Honda'nın ardından diğer bazı ureticilerin de F1'de cekilebileceği soylentilerine neden olmuştu. Focus dergisi, yonetim kurulunun, Mercedes-Benz'in Formula 1'e devam etmesini, 2'ye karşı 3 oyla kabul ettiğini ileri surdu. Dergi ayrıca, BMW'nin de şirket ici tasarruf tedbirleri cercevesinde F1 programını yeniden gozden gecirebileceğini iddia etti. F1 patronu Bernie Ecclestone, gectiğimiz gunlerde yaptığı acıklamada, ureticilerle goruşerek, kendilerine uzun donem F1'de kalmaları iczin baskı yaptığını ifade etmişti. TurkiyeF1.com __________________