Mercedes-Benz'den 'kılpayı' yalanlaması
Spor Haberleri0 Mesaj
●18 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Mercedes-Benz'den 'kılpayı' yalanlaması
-
17-10-2019, 13:06:08Mercedes-Benz, basında, "şirketin gectiğimiz hafta yaptığı yonetim kurulu toplantısında 2'ye karşı 3 oyla F1'de kalmayı kabul ettiği" şeklinde haberlerin asılsız olduğunu acıkladı. Alman Focus dergisi, Mercedes'in 'kılpayı' F1'de kaldığı yonunde bir haber yayınlamıştı. Mercedes-Benz sozcusu, boyle bir toplantının olmadığını belirterek, şirketin Formula 1'e yonelik bağlılığının sureceğini vurguladı. Sozcu, "Daimler yonetim kurulunda Formula 1'le ilgili bir oylama yapılmadı. F1 faaliyetlerimiz surecektir" diye konuştu. Mercedes, 1995'ten bu yana McLaren'ın motor tedarikcisi olarak motor sporlarının zirvesinde yer alıyor. Aynı zamanda McLaren'ın en buyuk hissedarı olan Mercedes, yeni sezonda da İngiliz ekibiyle şampiyonluk yaşamayı hedefliyor. Bu arada benzer bir acıklama da BMW'den gelmişti. Yine Alman basınında BMW'nin kuresel finans krizi nedeniyle F1'deki pozisyonunu gozden gecireceği haberlerinin yayınlanmasından sonra BMW Sauber sozcusu, bunlarnı tumuyle soylenti ve gerceklikten uzak olduğunu soyledi. BMW Yonetim Kurulu Uyesi Klaus Draeger gectiğimiz gunlerde yaptığı acıklamada, F1 programının, şirket stratejisinin bir parcası olduğunu dile getirmiş, şirketin marka değerini ifade etmek icin F1'den daha iyi bir platform olmadığının altını cizmişti. Klaus ayrıca, BMW'nin Formula 1 projeleryile, yol aracları teknolojilerine hazırlık yaptığını ifade etmişti. TurkiyeF1.com __________________