Bentour Yonetim Kurulu Başkanı Kadir Uğur ve CEO Deniz Uğur, Utrecht de duzenlenen Vakantiebeurs Turizm Fuarında Kultur ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'la bir araya geldi.

Hollanda'nın Utrecht kentinde duzenlenen Vakantiebeurs Turizm Fuarında Kultur ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'la bir araya gelen Bentour Yonetim Kurulu Başkanı Kadir Uğur ve CEO Deniz Uğur, Turkiye'ye destinasyonunu daha cazip hale getirmek icin neler yapılabileceği konusunda goruş alış verişinde bulundu. Altyapı ve turizmde kalite kriterlerinin konuşulduğu sohbette, tanıtım kampanyalarının icerik odaklı olacağı dile getirildi.

''İLK DEF BİR TURİZM BAKANINA TURİZMİ ANLATMIYORUZ''
Toplantıya ilişkin değerlendirme yapan Kadir Uğur, Bakan Ersoy'un başarılı bir iş adamı olarak edindiği tecrubelerin sektor icin altın değerinde olduğunu ifade eti. Uğur, ''Turizm hayatımda bircok turizm bakanının bu gorevi icra ettiğine şahit oldum. Ancak ilk defa turizmi anlatmaya ihtiyac duymadığımız bir bakan ile yeni hedeflere yoneliyoruz.'' ifadelerini kullandı.

''TURKİYE REZERVASYONLARINDA YUZD 81 ARTIŞ VAR''
Bentour CEO'su Deniz Uğur ise, erken rezervasyon rakamlarının şimdiden başarılı bir sezona işaret ettiğini dile getirdi. Bentour'un Turkiye rezervasyonlarında gecen yıla kıyasla yuzde 81'lik artış olduğunu belirten Deniz uğur, ''Ozellikle Turkiye'ye olan talep bu gidişatı destekliyor. Turkiye'ye seyahat eden turist profilinin ceşitlenmesi de sevindirici. Ortalama paket tur fiyatları gecen yıla kıyasla yuzde 15 artmış durumda. Bu durum seyahat acentelerinin kazanclarına da yansıyor ve pazarda memnuniyetle karılanıyor.'' dedi.

turizmguncel