Alara Hotel tesise kayyım atandığı iddialarına ilişkin acıklama yaptı. Yapılan acıklamada, otele kayyım atanmadığı ancak tesisin borclandırıcı faaliyetlerinin denetim kayyımına tabi tutulması icin dava acıldığı kaydedildi.

Alanya-İncekum'da bulunan Alara Hotels, tesise kayyım atandığı haberlerine ilişkin acıklama yaptı. Otele kayyım aranmasının soz konusu olmadığı belirtilen acıklamada, otelin borclandırıcı işlemlerinin denetim kayyımına tabi tutulmasına ilişkin dava acıldığı ve davanın surduğu kaydedildi.
Konuyla ilgili olarak Alara Turizm Ticaret Anonim Şirketi tarafından yapılan acıklama şoyle:
“Alanya’nın koklu otellerinden Alara’da yaz sezonunda CK Akdeniz tarafından elektriklerinin kesilmesinden sonra şimdi de gruba kayyım atandı.” başlığı ile cıkan haberlere karşı acıklama yapma ihtiyacı doğmuştur.
Yaz aylarında borcu olmadığı halde teminat bedelinin arttırılması icin baskı amaclı CK Akdeniz tarafından muvekkil şirketin bir gun sure ile elektriği kesilmiş ve yargı kararı ile 24 saat icinde haksızlık ortadan kalkmış ve elektrikler bağlanmıştır. Soz konusu 11.01.2019 tarihinde cıkan haberler şirkete zarar vermek icin kasıtlı olarak cıkartılmış haberlerdir.
Muvekkil şirket aleyhine kotu niyetli olarak şirketin yonetiminde yer alamayan kişilerce, şirketin borclandırıcı işlemlerinin denetim kayyumunun onayına tabi tutulması istemli dava acılmıştır ve yargılaması devam etmektedir. Şirketin yonetimde yer alamayan kişiler tarafından şirketin prestijine zarar vermek icin basına surekli gercek dışı bilgiler yansıtılmıştır. Muvekkil şirketin yonetimi ile ilgili herhangi bir sorun yoktur.
Muvekkil şirketin kayyum tarafından yonetildiği izlenimi yaratılmak istenen haberler tamamen kotu niyetle cıkartılmış gercek dışı haberlerdir."

turizmguncel