Helmut Marko, Formula 1'de surucu değerlendirmesi yaparken nadiren hata yaptığını soyledi. Max Verstappen, Red Bull Racing Max Verstappen, Red Bull Racing RB15 Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1 W10 Max Verstappen, Red Bull Racing RB15 ve Valtteri Bottas, Mercedes AMG W10 ve Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1 W10 startta Max Verstappen, Red Bull Racing RB15 ve Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1 W10 Helmut Marko, Red Bull'un surucu programının başında yer alıyor ve şimdiye kadar spora onemli isimler kazandırdı. Griddeki 20 pilottan yedisi Red Bull Racing'in surucu programından cıktı ve Avusturyalı ekip yeni surucu arayışına devam ediyor. Marko, secim yaparken kişisel değerlendirmelerde bulunduğunu ve genelde hep haklı cıktığını soyledi. "Sırlarımı acığa cıkarmak istemiyorum, ama gereken temel tutumum hız. Tek turdaki duruma bakıyorum, yarış temposuna değil. Bir defasında F1'de yer alan bir surucuyle ilgileniyordum ve onun gercekten iyi bir surucu olduğunu duşunuyordum." "Ama tek turda hızı yoktu ve ben de onu Red Bull programına almadım. Şimdi pazar gunu guclu ama cumartesi gunu takım arkadaşının gerisinde kalıyor." "Bu yuzden sahip olduğum vizyon sonuc olarak doğru cıktı cunku sıralama performansı onu etkiliyor." "Ben kişisel değerlendirmelerde bulunuyorum, doğrudan pilotlarla konuşmayı tercih ediyorum ve nadiren onları yargılarken hata yapıyorum. Bunun en tipik orneği Verstappen." "Onunla ilk konuştuğumda zihinsel gucunun cok guclu olduğunu hissettim. O zamanlar sadece 15 yaşındaydı." İnternet haber