Petronas Yamaha surucusu Fabio Quartararo, Britanya GP'nin ilk turundaki olayı Alex Rins'in başlattığını soyledi. Quartararo, yarışa başladıktan hemen sonra Copse'ta kayma yaşadı ve yerde kaldı. O sırada hemen arkasından gelen Andrea Dovizioso kendisinin motosikletine carparak takla attı ve yere sert şekilde başını vurdu. Fransız surucu, kazayı Rins'in başlattığını soyledi. Quartararo, "İyi başladık. Maalesef ilk virajda Rins beni gecti. Arka tarafını kaybetti ve ona carpmamak icin gazı cok agresif şekilde kestim. Bunu yaparken de kayma yaşadım." "İyiyim ve cok şanslıyım, cunku bir şeyim yok. Bu olumlu bir şey. Ama Dovi'nin durumunun tatsız olduğunu duşunuyorum cunku buyuk bir kaza yaptı." "Motosikletime carptığını bile gormedim, motosikletteydi ve kalktığımda carpmış olduğunu gordum." "Rins hata yapmasaydı kesinlikle devam ederdik. Bu sadece benim icin şanssızlıktı." dedi. Rins ise şoyle konuştu: "İlk virajda kaza yapmaya cok yakındım, soğuk lastiklerle ilgili miydi bilmiyorum ama iyi kurtardım." Quartararo, galibiyet savaşında Rins ve Marquez'e katılamadığı icin uzgun. "Sabahki ısınma turlarında bu lastiklerle 16 tur attık ve 1:59.6'larda donuyorduk. Bu bizim icin gercekten iyiydi. Tempo gercekten iyiydi ama yarışta kazanma şansımız olup olmadığını bilmek cok zor." "Eğer kağıtlara bakarsak, bu tempo onlarla savaşmak ici gercekten iyiydi." Ote yandan Ducati takım yoneticisi Tardozzi, Dovizioso'nun durumu hakkında daha fazla bilgi verdi. "Andrea şimdi helikopterle Coventry'e gidiyor cunku vucuduyla ilgili kendisine daha fazla tarama yapılmak isteniyor. 15-20 dakika kadar hafızasını kaybetti. Sonunda her şeyi hatırlıyordu. Hatta başlangıcta buyuk bir hata yaptığını soyledi. Ama sonra duşunmeye başladı ve 'ah, bu benim hatam değildi' dedi." "Şakalaşmaya başladık, ama doktorlar taramalar yapıp durumdan emin olmak istiyorlar. Kalcasının sağ tarafında da ağrıları var. Ama kırılan bir şey yok." "Bu gece taramalardan neler cıkacağını goreceğiz. Umarım Misano icin uygun olacak." Misano testi dort gun sonra 29-30 tarihleri arasında yapılacak. İnternet Haber