Ferrari takım patronu Mattia Binotto, daha geniş bir role terfi etmesinin, Ferrari’nin 2019 sezonunda dayanıklılık sorunları yaşamasıyla bir ilgisi olmadığını soyledi. Charles Leclerc’in Bahreyn’de motorunun kontrol sistemlerinde yaşadığı kısa devre, Monakolu surucunun F1 kariyerinin ilk galibiyetini almasını engellemişti. Bunun yanı sıra Leclerc ve takım arkadaşı Sebastian Vettel sezon boyunca sıralama turlarında sorunlar yaşamışlardı. Yaşanan bu sorunlardan sonra Binotto, Ferrari’nin “ic sureclerini” gozden gecirmesi gerektiğini soylemişti. Ancak bazı isimler, Binotto’nun teknik şeflikten takım patronluğuna terfi etmesinin, Ferrari’nin teknik bolumunu zayıflatacağını one surmuştu. Ancak Binotto, eski rolunden ayrılmasının herhangi bir dayanıklılık sorununa katkı yaptığını duşunmuyor. Binotto, “Durust olmak gerekirse, şu anda bir cevabım olmamasına rağmen sebebin bu olduğunu duşunmuyorum. Ancak olmaması gereken bazı sorunların gercekleştiği doğru.” “Gecen seneye veya bir onceki seneye gore hicbir şeyin değiştiğini duşunmuyorum. Gectiğimiz sezonlarda dayanıklılık konusunda cok iyi olmadığımız da doğru, bu yuzden genel yaklaşım acısından duzeltilmesi gereken bir şey. Bu, fabrikada hepimizin uzerinde durduğu bir şey.” “Bazen bu sadece dayanıklılık konusunda gelişim acısından bir oncelik meselesi oluyor ve şampiyonadaki pozisyonunuza bağlı oluyor. Ancak dayanıklılık, sadece sahip olduğunuz sorunları cozmekle cozulmuyor. Dayanıklılığı, doğru yaklaşıma sahip olarak geliştiriyorsunuz ve bu, şu anda uzerinde calıştığımız bir şey.” “Bir taban getirdik ancak beklediğimiz gibi calışmadı. O zamandan itibaren sebebini anlıyoruz ve bir şekilde piste parcaları getirirken daha doğru şekilde hareket etmemize yardımcı oldu ve bu, takımın neyi nasıl yapacağını bilmesinin bir parcası.” “Bircok kez, bir takım olarak hÂl genc olduğumuzu soyledim, cunku buradaki insanlar yeni rollerinde az bir zaman gecirdi ve neyi nasıl yapacağınızı oğrenme sureci sezon boyunca devam ediyor.” “Bundan dolayı, sorunlar ortaya cıktığında ve bunların sebebini belirlediğimizde cok mutlu oluyorum. Acık şekilde, aynı zamanda performans fırsatlarını kacırıyorsunuz ancak aracın ilerlediğini duşunuyorum, ki bu da takımın iyi işler yapabileceğini gosteriyor.” “Bu yuzden sakin kalmamız, odaklı ve tutkulu olmamız gerekiyor. Cunku sadece tutkulu kalarak ve geleceğe bakarak, orta vadede ve doğru yatırımları yaptıysanız rekabetci olursunuz.” şeklinde konuştu. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Binotto: Ferrari’nin dayanıklılık sorunlarının yeni rolumle ilgisi yok