Johann Zarco, Silverstone'daki Britanya MotoGP yarışında Miguel Oliveira'ya carpmasının ardından Misano yarışı icin uc sıra grid cezası aldı. Zarco ve Oliveira, pazar gunku yarışın dokuzuncu turunda 12. sıra icin savaşırken The Loop'ta kaza yaptılar. Her iki surucu de kazayı yara almadan atlatırken, Zarco kazadan oturu Oliveira'dan ozur diledi. Hakemler raporunda Fransız surucunun kazaya sebep olacak şekilde sorumsuzca davrandığını ve bu yuzden Misano icin uc sıra grid cezası aldığına yer verildi. Oliveira, "Orada geciş konusunda cok iyimserdi. Cok uzuntu verici cunku iyi bir tempom vardı ve motosiklette kendimi iyi hissediyordum. Sadece lastiklerimi biraz kontrol ediyordum. Kimsenin beni gecmesini beklemiyordum. Onun ne duşunduğunu bilemiyorum. O iki kez şampiyon olmayı başardı ve uc yıllık MotoGP tecrubesi var. Motosikletle neyin, nerede yapılacağını daha iyi bilmeli." dedi. Zarco, "Miguel'i cok yavaş bir virajda gecmeye calıştım. O viraja beni goreceğini duşunerek girmiştim cunku antrenmanlarda orada birkac motosiklet gectim. Maalesef beni cok gec gordu. Motosikleti cevirmek icin vakit yoktu ve cok yavaştık, temas yaşadık ve kaza yaptık. Uzucu. Yarışını mahvettiğim icin uzgunum. Onun icin iyi bir yarıştı." dedi. İnternet Haber