Honda MotoGP surucusu Jorge Lorenzo, devam eden sakatlığından oturu birkac sırada yukarıda olmak icin daha fazla zorlamanın kendisine fayda getirmeyeceğini ve bu yuzden zorlamadığı icin mutlu olduğunu soyledi. Lorenzo, Haziran ayındaki Assen TT yarışının antrenman seansında buyuk bir kaza yapmış ve iki aylık surenin ardından bu hafta sonu Silverstone'da pistlere donmuştu. Tum hafta sonu ilk 20'ye girmekte zorlanan Lorenzo, Tech 3 KTM surucusu Hafizh Syahrin'in ilk bolumdeki derecesinin 0.862 saniye gerisinde kaldı ve sonuc olarak Honda'dan takım arkadaşı Marc Marquez'in pole derecesinden de 3.4 saniye uzaktı. Cuma gunu kaza yapmaktan korktuğunu kabul eden Lorenzo, Syahrin'le aradaki farkı kapatmaya calışmanın oldukca riskli olacağını ve bu yuzden bunu denemediğini soyledi. Lorenzo, "Neredeyse Syahrin'in bir saniye gerisindeyim ve bir saniye daha hızlı gitmek adına cok fazla risk almam gerekiyordu fakat buna değmezdi." "Sahip olduğum vucutla yarış yapmak bile cok ağır geliyor. Limitlerde duramıyorum cunku fiziksel durumum buna musait değil." "Motosikletin ergonomisini daha rahat olacak şekilde değiştirdik ve nispeten işe yaradı. Sıralama turlarında lastiklerden her şeyi aldım, ama en hızlılarla aradaki fark cok buyuk. Bugun bundan fazlasını yapamazdım." dedi. Lorenzo, fiziksel anlamda yaşadığı zorluk ve iyileşen vucuduna rağmen sahip olduğu kasları koruyabilmek adına pazar gunu yarışmasının oldukca onemli olacağını da soyledi. Lorenzo, "Deneye değer mi? Bence oyle. MotoGP motosikletini surmek her zaman icin riskliydi." "Bu hafta sonu denemek adına buradayım. Ozellikle de yarışta bunu yapacağım cunku yarış temposu, kas kultesini korumak icin en iyi antrenman. Birkac sıra ileride bitirmek benim icin riskli olacak ve benim şartlarımda almaya değer bir şey değil." "Bu yarışı kendim icin bir antrenman olarak goruyorum. Yarış zor olacak, uzun surecek ve onu bitirmek hic de kolay olmayacak. Ama gorevim bu." dedi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Lorenzo: "Risk almaya değmezdi"