Valentino Rossi, Britanya GP'de ilk cizgiyi elde etmesinin ardından son donemde emekli olması gerektiğini soyleyenlere iyi bir cevap verdiğini duşunuyor. Yamaha surucusu, 2019'daki en iyi sıralama turlarını Silverstone'da gercekleştirdi ve Marc Marquez'in gerisinde ikinci en iyi zamanı yapmayı başardı. Bu, Nisan ayındaki Austin'den sonra ilk ilk cizgisi oldu. Rossi ust uste yaşadığı kazalar ve puan kayıplarının ardından emekli olması gerektiği yonunde yorumlarla karşılaşmıştı ancak son yarışlarda artan performansıyla yeniden destek goruyor. Rossi, Silverstone'daki performansının kendisini eleştirenlere en iyi cevap olduğunu duşunuyor. Performansının kendisini eleştirenlere cevap olup olmadığı sorusuna Rossi, "Motivasyonum olduğunu biliyordum. Guclu olabileceğimi de biliyordum cunku fiziksel olarak iyi hissediyorum." "Aslında bu motosikletin hissine cok bağlı. Sezonun ortasında iyimserdim cunku sevdiğim pistler vardı. Ama biz kotu durumdaydık, biraz kayıp yaşadık cunku motosiklette rahat değildim." "Jorge'nin durumunu goruyorsunuz. Eğer yuzde 100 değilseniz yedinci olamazsınız, 18. olursunuz cunku herkes cok guclu." "Benim yaşımda ve kariyerimin bu noktasında uc kotu yarış yapıyorum ve insanlar 'yaşlandı, artık evde kalmalı' demeye başlıyor. Belki bu normaldir. Ama bu yuzden mutluyum cunku iyi surersem rekabetci olabiliyorum. Bu iyi bir sonuc ama onemli olan yarın podyum icin yarışmak ve mucadele etmek." yanıtını verdi. Rossi, Yamaha'nın "akıllıca şeyler" yapmaya başladığını da soyledi. İtalyan surucu, "Pist duzeni ve virajlar motosikletimiz icin iyi. Burada orta hızlı virajlar var. Elbette iyi yol tutuşa sahip olan yeni asfalt da yardım etti." "Ama son donemde gorduğumuz uzere Yamaha doğru yonde gitmeye başladı. Akıllıca şeyler yapmaya başladılar ve durumu son iki yıla gore buyuk oranda değiştirdiler. Şimdi bazı kucuk ayarlamalar yapılıyor." "Motosiklet daha iyi, daha cabuk hızlanıyorsunuz. Motosikleti surmek virajlarda aşağı yukarı cok daha kolay." "Hızlanma konusunda iyiyiz, lastikleri korumak icin cabalıyoruz, cunku son yıllarda hep zorlandık. Belki sadece beş tur atıyorsunuz ve lastikler bitiyor. Ama Silverstone Yamaha icin iyi. Avusturya'da da fena değildik. Quartararo podyuma cıktı. Dovizioso ve Marquez'den biraz uzaktaydık ama gecen yıldan daha iyiydik." dedi. İnternet haber