Petronas Yamaha MotoGP surucusu Fabio Quartararo, sıralama turlarında panelde yanan bir uyarı ışığının en hızlı turunda kendisini korkuttuğunu soyledi. Quartararo ilk uc antrenman seansında iyi bir performans gosterdi ve ucuncu seansta yeni bir tur rekoruna bile imza attı. Ancak Marc Marquez, sıralama turlarında harika bir performansla tur rekorunu kırarak pole pozisyonunu almayı başardı. Quartararo ise dorduncu oldu. İ kinci bolumde motosikletinde bir uyarı ışığı yandığını soyleyen Quartararo, bunun guvenini etkilediğini soyledi. Fransız surucu, "Kontrol panelimde bir alarm vardı. Tam gaz gittiğinizi duşunseniz bile bu ışığı gorduğunuzde motosikletten gercekten emin olamıyorsunuz. Cok iyi bir zaman turu atmayı başardım ama uyarı beni biraz korkuttu." "Ayrıca yumuşak lastikte kendimi gercekten iyi hissetmiyordum. Bunu normalde denemiyoruz. Birinci seansta denedik ve en iyi his yoktu. Bu yuzden aşağı yukarı aynı turu attığım icin mutluyum." dedi. Quartararo, Marquez'in 0.444 saniye gerisinde kaldı ancak Valentino Rossi'den sadece 0.016 saniye yavaştı. İlk cizginin hatta pole pozisyonunun mumkun olup olmadığı sorusuna, "İlk cizgi sanırım evet, cunku 0.002 saniye var. Turda pek cok hata yaptım." "Pole pozisyonuna gelirsek, Marc inanılmaz bir tur attı. Pole pozisyonunu asla bilemeyiz. Ama motosiklette her şey yolunda gitseydi bence ilk cizgide olabilirdik." yanıtını verdi. İnternet haber