Red Bull pilotu Max Verstappen, bu yıl şampiyon olmasının neredeyse imkansız olduğunu soyledi. Verstappen şu anda şampiyonayı ucuncu sırada goturuyor ve son dunya şampiyonu ve şampiyona lideri Lewis Hamilton'ın 69 puan gerisinde yer alıyor. Şimdi geriye sadece dokuz yarış kaldı ve Verstappen, De Telegraaf'a verdiği demecte şampiyonluk şansının neredeyse imkansız olduğunu soyledi. De Telegraaf'a konuşan Verstappen, "Şampiyonluk neredeyse imkansız. Hamilton cok fazla şanssızlık yaşamalı." dedi. Verstappen, ikinci sıradaki Valtteri Bottas'ı gecmekle de ilgilenmediğini soyledi. "Benim icin her şey ilk sırayla ilgili. 20 yıllık bir kariyere sahip olduğumda, geri donup bakınca şampiyonayı ikinci sırada bitirdiğim icin kendimle gurur duymayacağım. Bu ne işe yarar ki?" "Yani, evet en iyi ikincisin. Bu benim umrumda değil, sadece en iyi sonucla ilgili. Belki diğer insanlar farklı duşunuyorlar, ama benim icin her şey kazanmak demek." Verstappen, 2020 şansıyla ilgili ise, "Gelecek yıla giderken durum kesinlikle olumlu gorunuyor ama diğerleri yerinde durmuyor. Aradaki farkı kapatmak icin gercekten cok calışmalıyız." "Şimdiye dek kaydettiğimiz gelişimden memnunum. Honda ile de kazanabileceğimiz cok şey olduğunu duşunuyorum. İlk yarıdaki karşılıklı ilişkiye bakarsak, her şey duzene girdikten sonra ortada cok buyuk bir potansiyel olacak." dedi. İnternet Haber