Marc Marquez, Alex Rins'e gecildiği son virajın ardından kaybettiği galibiyetin kendisi icin "can sıkıcı" olduğunu soyledi. İki hafta once gercekleştirilen Avusturya yarışında Andrea Dovizioso harika bir atakla son virajda Marc Marquez'i gecmeyi başarmıştı. Bu kez Alex Rins, Marquez'in en buyuk rakibiydi ve kendisiyle son viraja kadar galibiyet icin savaştı. Sonunda Rins, son virajda harika bir gecişle zafere ulaştı. Marquez, "Bu gercekten can sıkıcı. Tum yarışa liderlik edip, tum ağırlığı taşıdıktan sonra lastikler icin durumun zor olacağını biliyordum. Yarışın ortasında Rins'in liderlik etmek isteyip istemediğini gormek adına gazı kestim. Mumkun olan en az puanı kaybetmekle ilgileniyordum. Sonunda en zorunu yaptım ama en kolayında başarısız oldum. Belki de daha fazla lastiğe sahipti." "Bu şekilde kaybetmekten mutlu değilim. Bu şampiyonadaki en kotu sonucumuz! (şampiyonada bu yıl aldığı en kotu sonucunun ikincilik olmasına atıfta bulunuyor) Yine de lideriz." Marquez, pistin o noktasında zorluk yaşadığını da soyledi. "O noktada gecilebileceğimi biliyordum. Her seferinde orada motosiklet sesini duydum. Zorlamaya calıştım, duşmemek icin cabaladım ve sonunda gecildim. Yamaha ve Suzuki'nin cok iyi calıştığı pistte yine iyi bir performans sergiledik" "Andrea duşunce stratejimiz tamamen değişti. Orta bolumde daha hızlı gidebilirdim. Yine de bilirsiniz, şampiyonluk icin savaştığınızda, kaybedecek hicbir şey olmadığınız ana kıyasla daha farklı davranırsınız." İnternet haber