Prema Racing, Mick Schumacher’in ilk Formula 2 galibiyetinin takımın bu sezonki “donum noktası” olabileceğine inanıyor. Schumacher, Macaristan’da ters gridle başlayan ikinci F2 yarışına pole pozisyonundan başlamış ve butun turları lider goturerek Honda akademisi surucusu Nobuharu Matsushita’nın onunde kazanarak bu seneki ilk podyumuna da cıkmıştı. Pirelli lastiklerinin zorluğu, surucu hataları ve şanssızlıklar ile F2 sezonuna zorlu bir başlangıc yapan Schumacher şu anda suruculer şampiyonasında 11. sırada yer alırken, Prema takımlar şampiyonasında 10 takım arasından 9. sırada bulunuyor. Takım patronu Rene Rosin, “Bunun bir donum noktası olabileceğini duşunuyorum. Bu yuzden her zamanki gibi, onun oğrenmesini ve herkesin hak ettiğini elde etmesi icin zorlayacağız. Takımdaki herkesin yaptıklarından sonra bu galibiyet bizi rahatlattı.” “Oldukca zorlu bir ilk yarı oldu. Buyuk bir potansiyel gosterdik ve ayrıca şanssızdık.” “Bu sezon Mick icin onemli bir adım. Şimdi başımızı onumuze eğip zorlama, her zamanki gibi kucuk ayrıntılara odaklanma zamanı.” “Adım adım calışmaya devam ediyoruz, ozellikle uzerinde calıştığımız tek bir şey yok. Spa’ya her zamanki gibi hazırlanıyoruz ve herkesin iyi olacağını duşunuyorum.” şeklinde konuştu. Hungaroring yarışından sonra konuşan Schumacher ise, “Sıradaki pist Spa ve burası benim icin iyi olan, cok rahat hissettiğim bir pist.” “Umarım buradaki sonuc, yaz arası ve sonraki yarış icin bana guc verir ve bunu sabırsızlıkla bekliyorum.” demişti. Gectiğimiz sezon F3’te mucadele eden Schumacher, Spa’ya kadar galibiyet alamamıştı ancak o yarıştan sonra yedi galibiyet daha alarak şampiyonluğa ulaşmıştı. İnternet Haber
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Prema, Schumacher’in ilk galibiyetinden sonra “rahatlamış”