Button: "Maliyet Azaltmalar Yarışmayı Etkilemeyecek" PDT®
Spor Haberleri0 Mesaj
●21 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Button: "Maliyet Azaltmalar Yarışmayı Etkilemeyecek" PDT®
-
17-10-2019, 12:14:54Jenson Button, sezon icindeki butun testlerin yasaklanması da dahil olmak uzere maliyetlerin duşurulmesi adına alınan kararların, gelecek sene yarışmaya kucuk etkide bulunacağını soyledi. FIA, takım butcelerinin azaltılması ve daha fazla takımın Honda gibi spordan ayrılmasını engellenmesi icin FIA, gecen hafta 2009 ile ilgili sportif ve teknik yonetmelikleri acıkladı. Ve bazı kurallara rağmen, ozellikle testlerin yasaklanması, takımların sezon icinde araclarını geliştirme calışmalarını etkileyecek. Button, sonucta bunların yarışmayı pek etkileyeceğini duşunmuyor. Button: "Butun pilotlar testlerin yasaklanmasının kotu olduğunu soyleyecek ama gercekten hepsi heyecanlı. Cunku biraz da omru surdurmek demek. Cok para tasarrufu olacak ve buyuk farklar yaratacağını da gercekten duşunmuyorum" Button, yarışmaya olan en buyuk etkinin, oluksuz lastiklerin geri donuşu ve yeni aerodinamik kurallar ile olacağına inanıyor. Button: "Başlangıcta araclara bakarsak ilgi cekici olmayabilirler ama suruş acısından daha iyi duygulara sahibim, ozellikle de oluksuz lastiklerle. Diğer araca daha yakın surebilirsiniz ve bunun yarışmayı daha iyi hale getireceğini duşunuyorum. Olumlu olduğunu duşunuyorum" Trf1.Net __________________