Robert Kubica, 2009'da kullanımına gececek olan Kinetik Enerji Geri Donuşum Sistemini ile gelecek ilave ağırlığın kendisine zarar vereceğine inanıyor. Bazı takımlar, maliyet kısıtlamaları kapsamında bu sistemin uretiminin gereksiz olduğunu soylerken BMW Sauber, KERS'in en buyuk destekcisi goruntusundeydi ve bircok takımın gelecek senenin ilk yarışlarına sistem olmadan girmesini bekleniyor. KERS ile ilgili karışık duygulara sahip olduğunu soyleyen Kubica, bunun nedenini de griddeki en ağır pilotlardan biri olarak ilave ağırlığın kendi performansına etki edeceğini belirtti. Kubica: " Aracımız tabii ki KERS olmadan da calışır." " Ve benim duşumceme gore KERS olmayan araclar, KERS olup da onu kullanmayan araclardan daha hızlı olur. KERS icin alan gereklidir. Eğer onu kullanmıyorsanız, alanı boşa harcıyorsunuz demektir. Neyin daha iyi olduğunu ve hangi doğrultuda gelişim yapılması gerektiğini değerlendiriyoruz" " Benim talebim, ilk yarışta en guclu ve en iyi performans gosteren aracı kullanmamız. KERS ile daha buyuk bir dezavantajım olacağından KERS'siz aracı tercih ederim. Ve butun uzun ve ağır pilotların hem fikir olduğunu da bir gercek. Aracta ilave ağırlık olacak ama pilot dahil aracın minimum ağırlığı sene sene ile aynı. Yani bu bir dezavantaj gibi gorunuyor." Polonyalı pilot, ilk yarışlara KERS ile cıkıp cıkmama kararını vermek icin BMW Sauber'in, kış testlerinin sonuna kadar bekleyeceğini işaret etti. Kubica: " Farkın ne olduğunu tam olarak soylemek icin cok erken. Cunku KERS, uzerine cok calışmış olmamıza rağmen daha ilk donemlerinde." " KERS'li ve KERS'siz araclar arasındaki farkı tarif etmek hala hemen hemen imkansız. Benim kişisel goruşum, uzun ve ağır bir pilot olarak, gercekten olumlu değil. KERS'in ağırlığı cok etkiliyor, ozellikle de iş ağırlık dağılımına gelince. Bu durum beni cok sınırlıyor." " (Butona) basınca ilave tetiklemeyi hissetmek guzel. Evet işe yarıyor ama konfigurasyonun daha hızlı haline gelinen ilk yarışa yaklaştığımızdaki donemlerde nasıl olacağına bakmalıyız. Bunun en onemli mesele olduğunu duşunuyorum." Trf1.net __________________