Mercedes Motor Sporları Sorumlusu Norbert Haug'un ardından Ferrari takım patronu Stefano Domenicali de, dunyayı saran ekonomik krizin etkisiyle Formula 1 pilotlarının da ucretlerinde duşuşe gitmeye zorlanacakları belirtti. FIA ve Formula 1 takımlarının gecen haftalarda maliyetlerin duşurulmesi il ilgili olarak kararlar almasıyla birlikte sporun bu krizden cıkabileceği yonunde umutlar arttı. Ama Ferrari takım patronu Stefano Domenicali, bu maliyet kısıtlamalarının, takımların icinde gectiği bir donmein başlangıcı olduğunu ifade etti ve bir sonraki hedefin pilotlar olacağına inandığını soyledi. Autosprint'e konuşan Domenicali: "Gelecek aylarda koklu bir değişim olacağını duşunuyorum, pilotların aldığı ucretler de dahil olmak uzere" Domenicali, bu denli etkili bir hareketin buyuk takımlardan geleceğine inanıyor. Domenicali: "Acık olalım: buyuk veya kucuk, takımların onemli olcude maliyet azalatmak zorunda olduğu bir zamanda bir tanesi, fark yaratacak bir yeteneğe ihtiyacınız olduğunu soyleme hissine kapılabilir." "Bununla birlikte şu anki şartlarda buyuk takımların, kucuk takımlar şu anda bunu yapamaz, bazı pilotların aldığı belli paraları artık onermeye yetecek kabiliyette olmayacağını hissediyorum. Bu yuzden bu mesele ile ilgili goruşmeler yapılabilir" Onceden yapılmış anlaşmalar icin, Monza'da acıklanan Kimi Raikkonen'in yeni anlaşması gibi, bir değişikliğin soz konusu olup olmadığı sorulduğunda ise Domaniceli: "Hayatta herşeyde değişiklik yapılabilir" "Onemli olan şey, bunu yapmak istemek. Anlaşma şartlarını biliyoruz. Bununla birlikte, butun takımlar ve butun pilotlar arasında bu meselenin kısa zamanda goruşuleceğine inanıyorum" Trf1.net __________________