Montezemolo Pilotlarına Guveniyor PDT®
Spor Haberleri0 Mesaj
●19 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Montezemolo Pilotlarına Guveniyor PDT®
-
17-10-2019, 12:14:05Kimi Raikkonen, Ferrari'ye, 2008 senesindeki hayal kırıklığını telafi edeceğini ve gelecek sene ikinci dunya şampiyonluğunu hedeflediğini soyledi. Fin pilot, zor bir sezon gecirdi. Oncelikle sıralamalarda F2008'den istediğini alamadı ardından sezonun son bolumlerinde şampiyonluk mucadelesi veren Felipe Massa'ya yardımcılık gorevinde yer aldı. Ama sorunlara rağmen Ferrari, Raikkonen'e inancını kaybetmedi ve takım başkanı Luca di Montezemolo, 2007 dunya şampiyonunun tekrar formuna doneceğinden şuphe etmiyor. Montezemolo: "Şakasını yapmıştık: Magny Cours'a kadar Kimi vardı, daha sonra meşgul olduğu icin bir arkadaşından yerine surmesini istemişti." "Bu arkadaş cok iyi bir pilottu. Kimi'nin kaskını taktı ama sonunda asıl Kimi'ye tekrar sahibiz." "Bir suredir gol atamayan bir santrafor gibiydi ama bildiğiniz gibi iş cıkardığı surece tekrar iyi olacak. Gecenlerde konuştuk ve onun cok ama cok azimli ve iyi formda olduğunu duşunuyorum" "Onun Ferrari'deki ilk senesinde şampiyon olduğunu unutmayalım. Şuphesiz gerei donecektir." Di Montezemolo, Massa'yı da unutmadı ve ona ovgulerde bulundu. Montezemolo: "Duruma verdiği tepki ile cok gurur duydum. Gurur, sakinlik, sportif yon, nazik, vefakÂr. Onu cok seviyorum. O, cok sevdiğim bir Ferrari yuzu. O maksimumu yaptı" "Şampiyonluğu Brezilya'da değil Macaristan ve Singapur gibi yerlerde kaybettik. Bunlar onun hatası değildi, bizim hatalarımızdı. Michale'in bana 2006'da bu adamların korkunc derecede hızlı olduklarını soylediğini hatırlıyorum" Ferrari ile adının sıkca gecmesine rağmen Alonso'nun Ferrari ile yakın gelecekte piste cıkması ihtimali Kimi Raikkonen'in anlaşmasının uzatılması ile suya duştu ama Montezemolo, İspanyol pilotu goz ardı etmediklerini tekrarladı.. Montezemolo: "Harika bir pilot, kuşku yok. Onu severim. Ozellikle Japonya'da harika bir yarış cıkardı. O bir şampiyon ve bir takım lideri. Ama şu anda şu anki pilotlarımızla sorun yaşamıyoruz" "Bu yuzden de 2010'un sonuna kadar Massa ve Kimi ile devam edeceğimizi resmi larak acıkladık. Hayat uzun ve gelecek ne olur goreceğiz. Ama şu anda gelecek iki sezon icin pilotlar konusunda herhangi bir grilik yok" Trf1.neT __________________