Formula 1 Takımlar Birliği (FOTA) Başkanı Luca di Montezemolo, sporun ticari haklarına sahip Bernie Ecclestone'den daha fazla para alma yolundaki cabalarının başarılı ile sonuclanacağına inanıyor. FOTA, FIA ile birlikte calışarak maliyetlerin azaltılması ile ilgili şimdiden buyuk bir adım attı ama bir sonraki hedef, takımlar arasında dağıtılan gelirin miktarını arttırmak. Bu meseleyi goruşmek icin Ecclestone ile goruşmeyi planlayan Montezemolo, bir anlaşmaya varma konusunda iyimser olduğunu soyledi. Montezemolo: "Oldukca iyimserim. Eğer bu şekilde calışmaya devam edersek, onemli sonuclar elde edebiliriz. Her şirkette maliyetleri kısmak zorundayız ama gelirleri de arttırmalıyız" "Bunun uzerine calışmamız gerekiyor ve gelecekte bunun uzerine Bernie Ecclestone ve MacKenzie ile calışma fırsatı arıyoruz. Onlarla 2012'ye kadar anlaşmamız var ve birlikte konuşup calışmamız gerekiyor. Gelecek uc yıl icin maliyet azaltmalarla ilgili planlarımızı bitirir bitirmez diğer konuya gececeğiz" Di Montezemolo ayrıca, Ecclestone ile goruşmelerinde onceliklerden birinin, sporun ticari gelirlerinin nasıl dağıtıldığı konusunda daha şeffaf hale getirilmesi. Montezemolo: "Gelirler konusunda daha fazla şey bilmek istiyoruz. Teorik olarak, diğer profesyonek sporlardaki gibi, Amerika'daki basketbol gibi, bizim tarafımızdan oluşan bir ligimiz olabilir ve kendi işimizi idare etmesi icin iyi bir lig muduru atayabiliriz. Cunku bu bizim kendi işimiz" "Gelirleri daha iyi bilmek istiyoruz. Boylelikle biletlerin maliyetlerini duşurebiliriz. Ardından sadece guzel bir silueti var diye tercih edilen egzotik pistlerden ziyade geleneksel pistler meselemiz var. Gosteriyi tartışmamız lazım, nasıl ilerletebiliriz. Artık bundan sonra kontrolumuzde olmayan dışardan birinin bize bu dikteleri yapmasına hazır değilim" "Oyunların bir şekilde sporda daha ilgili olması gerektiğini duşunuyorum. Kuzey Amerika'da bir tane bile yarışımızın olmaması normal diye mi duşunuyorsunuz? Kanada'nın takvimden duşmesinin gazetelerden okumamızı nortmal mi goruyorsunuz?" "Kendimizi tanıtmak adına konukseverlik icin inanılmaz miktarda paralar harcamamız normal mi sizce? Yarışlarımız alıkoyulduğunda bunu tartışamamak normal mi?" "Bu bir polemik değil. Bu bir oyun değil. F1 benim hayatım. Bu krizle işe başladık. Eğer uzun surmeyecekse şukur ki kriz cıktı. Cunku sonucta bizim geri adım atmamızı sağladı. Geri gitmenin, ayaklarımızı yere basmanın tek yolu bu" FIA Başkanı Max Mosley, bu sene başlarında mektup gondererek, spordan elde edilen gelirlerin daha fazlasının denk bir şekilde dağıtılması konusunda zorladığını yazmıştı. Bu istek, tarihi onemi nedeniyle daha fazla pay alan Ferrari'nin işine gelmiyor ve anlaşmasında ayarlama yapılması gerekibilir. Trf1.neT __________________