Toyota, Caldarelli'ye İlk Test Şansını Verdi PDT®
Spor Haberleri0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Toyota, Caldarelli'ye İlk Test Şansını Verdi PDT®
-
17-10-2019, 12:13:58Toyota, bu hafta Bahreyn'de 18 yaşındaki İtalyan Andrea Caldarelli'ye ilk Formula 1 testini şansını verdi. Caldarelli, 2007'den beri Toyota Genc Pilot Programı'nın bir uyesi ve bu sezonki Formula Renault Eurocup'ta ucuncu bitirdi. Pazartesi ve Salı gunu TF108 ile 128 tur tamamlayan Calrarelli en iyi derece olarak, bu sene başlarında aynı pistte Trulli'nin sıralama derecesinden 2 saniye kadar uzakta 1:33.170 yaptı. Caldarelli: "Benim icin harika bir tecrubeydi ve bunu yaparken keyif aldım. Henuz sadece 18 yaşında iken bir Formula 1 aracını test etme fırsatı yakalamak, o denli iyi bir imkÂn ve bundan en iyisini cıkarmaya kararlıydım" "Acıkcası TF108, benim normal aracıma gore buyuk bir adım. Guc inanılmaz ama frenler ve ayarlaması bir kac tur suren virajlardaki tutunma da aynı şekilde inanılmazdı. Pistin benim icin yeni olduğunu duşunursek iyi bir iş cıkardığımızı duşunuyorum. Bu benim ilk tam F1 testim." "Bana bu imkÂnı tanıdıkları icin Panasonic Toyota Racing'e teşekkur etmek istiyorum. Bu tecrube bana, bir gun bir Formula 1 aracı ile yarışmak icin mumkun olduğunca sıkı bir şekilde mucadele etmek adına ekstra motivasyon sağladı." Bu hafta Timo Glock da test yaptı ve duşuk downforce konfigurasyonunda yeni Bridgestone oluksuz lastiklerini değerlendirdi ve KERS calışmalarında bulundu. Takım, KERS'i pistte ilk defa Ocak ayında denemeyi bekliyor. Glock, 258 tur attı ve 1:32.090'lık en iyi dereceye ulaştı. Takımın diğer test pilotu Kamui Kobayshi ise 33 tur Trf1.neT __________________