Giancarlo Fisichella, yeni teknik işbirlikcilerinin destekleri ve radikal kural değişikliklerinin, gelecek sene Force India takımına parlaması icin harika bir fırsat sağlayacağına inanıyor. Silverstone kokenli takım, gelecek sene icin Mercedes ile motor konusunda, McLaren ile de teknik destek acısından anlaştı. 2009 kurallarının da takımların sıralamasında oynamalar yapma ihtimali ile birlikte Fisichella, 2008'de gridin gerisinde boğuşan takımının bundan faydalanabileceğine inanıyor. Fisichella: "(2009'u) dort gozle bekliyorum. Yeni kurallarla birlikte tamamıyla değişim olabilir, ozellikle de oluksuz lastikler ve farklı downforce seviyeleriyle" "Bu kurallar icin iyi bir arac oluşturmanın ve oluksuz lastiklere sahip yeni aracla mumkun olduğunca kısa surede calışmaya başlamanın cok onemli olduğunu duşunuyorum. Yeni işbirlikcilerimizin bizim icin harika bir fırsat olduğunu da duşunuyorum" Force India, 2008'de puan alamadı ama Fisichella, gelecek sene icin işlerin daha parlak gorunduğunu duşunuyor. Fisichella: "Şuphesiz bu sne daha iyi bir şansa sahibiz. Ama kimse yeni kurallarda işlerin nasıl ilerleyeceğini bilmez. Bunu yalnız Avustralya'da goreceğiz" Tecrubeli İtalyan pilot ayrıca, takımın hayal kırıklığı yaratan sezonuna şaşırmadığını da kabul etti. Fisichella: "Zor bir sezondu ama boyle olacağını biliyorduk. Aslında sezonun başlangıcında bazı yerlerde ilk 16'ya girmeye cok yakındık, puanlara makul olcude yakındık, Honda ve diğerleri gibi uretici takımlara da oldukca yakındık. Gercekte zor bir sezondu." "Bazen doğru yonde hareket ettik ama sezon icinde yonumuzu bir parca kaybettik. Son bir kac yarışta da 2008 aracının gelişimini durdurduk. Bu yuzden zorlamaya devam etmek zordu" Trf1.NeT