Alfa Romeo takım patronu Frederic Vasseur, takımın Kimi Raikkonen ile ilişkisinin mukemmel olduğunu soyledi. Raikkonen, gecen senenin sonunda Ferrari koltuğunu kaybettikten sonra Sauber ile iki yıllık sozleşme imzalamıştı. 2007 dunya şampiyonu şu anda şampiyonada sekizinci sırada yer alıyor. Raikkonen bu sezonki 12 yarışın 8’inden puan almayı başardı ve Alfa’nın elde ettiği 32 puanın 31’ini almayı başardı. Motorsport.com’a konuşan Vasseur, “Kimi ile elde ettiğimiz avantaj, onunla anlaşma imzalamadan once yaptığımız goruşmelerde takım hakkında olumlu ve olumsuz noktalarda, nerelerde gelişebileceğimizi, nerelerde gelişmemiz gerektiğini konuşmamız oldu.” “Şirketin gercek durumu hakkında cok acıktık. Ve şimdi sorunlar yaşadığımızda o şaşırmıyor, cunku bunları daha onceden biliyorduk.” “Projeye tamamen adanmış durumda. Gecen sene Ferrari ile nasıldı bilmiyorum ama bizimle mukemmel şekilde calışıyor.” dedi. Raikkonen F1’e 2001 yılında Sauber’le adım atmıştı ve bu sene başında mutlu olduğu, İsvicre’deki evine yakın bir yerde olan ve lider bir ureticinin siyasi olaylarından uzak bir takımda olmak istediğini soylemişti. Vasseur, “Benim icin en onemli şey, onun adanmış olduğundan emin olmaktı. Adanmış demek, fabrikada olması, cocukları zorlaması ve istekli olması anlamına geliyor.” “Kimi istekli ve onun rahatlamasını istemiyorum, durum kesinlikle bu değil. Takımı iyi sonuclar icin zorlayan birine sahip olmayı istiyorum. Bu ayrıca muhendisler icin iyi bir durum ve bu onemli.” “Ancak o şimdiden, Ferrari veya Mercedes’te olmadığını ve her şeyin bir iki haftada cozulemeyeceğini anlıyor.” “Cumartesi ve pazar gunleri işinizi yapmalısınız ve herkesin doğru yonde zorladığından emin olmalısınız. Bunun psikolojik kısmı cok onemli.” “Bence atmosferi seviyor. Goruşmelerimiz oldu ve bunlar siyah ile beyaz gibi netti. Durust olmak gerekirse bizimle beraber onu yonetmek oldukca kolay.” “Mevcut durumdan cok memnunum. Aracla harika bir iş yapıyor, her hafta fabrikaya geliyor, tamamen adanmış durumda. Bundan iyisi olamazdı.” şeklinde konuştu. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Alfa Romeo: "Adanmış Raikkonen’i “yonetmek kolay”