Valentino Rossi, yarışın başında arka lastiklerle ilgili sorunlarla boğuştuğunu ve bu yuzden ikinciliği koruyamadığını soyledi. Yamaha surucusu, sıralama turlarını ikinci sırada tamamlamıştı ve ilk turları Honda'dan Marc Marquez'in gerisinde ikinci sırada goturdu. Fakat sonrasında tempo kaybetti ve once Suzuki'den Alex Rins ardından da Mavrick Vinales'e gecildi. Rossi, arka lastiklerin cok fazla hasar gorduğunu ve bu yuzden geriye duştuğunu soyledi. Rossi, "Sonunda Cal ve Jack, ayrıca Franco gibi lastiklerim cok fazla hasar gordu." "Benim acımdan sorun daha buyuktu cunku Maverick ve Fabio'ya kıyasla arka yol tutuşta hep biraz daha fazla zorluk cekiyoruz." "Gorunuşe bakılırsa hava bugun cok daha sıcaktı ve Maverick'e gore daha fazla sorun yaşadım. Cumartesi gunu Maverick bu lastikle cok fazla tur attı ve tempo bugunle aynıydı." "Cumartesi gunu gercekten iyiydim, Maverick gibiydim. Ama bugun daha fazla sorun yaşadım. Daha az zorluk cekmek icin arka lastikleri nasıl daha fazla koruyabileceğimizi anlamalıyız." dedi. Cal Crutchlow da lastik sorunlarından muzdaripti ve durumu eleştirdi. LCR Honda surucusu, "İlk turda hic yol tutuş yoktu, arka lastikte yine aynı sorunu yaşadım. Neler olduğunu bilmiyoruz, neden olduğunu da bilmiyoruz. Ama Mugello'ya cok benziyordu. Arka lastiklerle ilgili bir sorunumuz vardı." "Petrucci'nin yarış sonunda bizden bir bucuk saniye daha hızlı olmasına imkan yok. Danilo'yu eleştirmiyorum, o iyi bir surucu, ama fark gercekten sacma." "Bazıları lastikleri dayandırdı ve bazıları yapamadı. Bazı cocukların daha fazla sorun yaşadığını gordunuz." dedi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Rossi'nin podyum şansı arka lastikteki sorun yuzunden bitmiş