Cyril Abiteboul, 'guc unitesi' cağına oldukca kotu bir şekilde başlangıc yaptıklarını itiraf etti. Cyril Abiteboul, Managing Director, Renault F1 Team, in the team principals Press Conference Cyril Abiteboul, Managing Director, Renault F1 Team Cyril Abiteboul, Direktor, Renault F1 Team, Basın Toplantısında Cyril Abiteboul, Direktor, Renault F1 Team 2014'te, mevcut turbo V6 doneminin başlangıcında Renault sadece motor tedarikcisiydi. Uc muşterisi vardı: iki Red Bull takımı, Lotus ve Caterham. Onceden Caterham'ın patronu olan Fransız Abiteboul, yeşil renkli Formula 1 ekibine katılmak icin Renault'dan ayrıldı Formule 1'e konuşan Abiteboul, "2014'un başında sorunlar birbirini kovaladı." “Ben kendim de bir Renault muşterisiydim ve acıkcası motorun konseptini ve gelişimini anlamaya geldiğinde gercekten geride olduklarını soyleyebilirim." dedi. Abiteboul, 2012'nin sonlarında Renault'dan ayrılmıştı ve Fransız takımın yeni V6 guc unitesinin geliştirilmesinin "yanlış yone gittiğini" hissediyordu. “Yeterince yatırım yapmadık ya da doğru insanları zamanında işe almadık. V8 motorunda o kadar odaklandık ki geleceği unuttuk. Bu buyuk bir hataydı.” Caterham macerasından sonra, Abiteboul Renault'a dondu ve takımın başına gecti. 2015'in sonlarında Renault, Lotus'u satın aldığını ve 2016'dan itibaren bir fabrika takımı olarak calışacağını acıkladı. O zamana kadar Red Bull'un Renault ile olan dikenli ilişkisi iyice geri tepmeye başlamıştı. Abiteboul, Red Bull hakkında duşunceleri sorulduğunda "Hayal kırıklıklarını belli bir olcude anladım." dedi. “O zamana kadar, Red Bull başarılıydı ama bu durum onlar icin sona erdi. Yine de medyada eleştiri yapmak hicbir şeyi cozmez." “Olay, sonunda sadece urunumuzun değil, aynı zamanda Renault markasının da eleştirildiği bir noktaya ulaştı. Bizim icin Bu durum cok ileri gitti." dedi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Abiteboul: "Renault hibrit motorlar cağına yanlış başladı"