Valentino Rossi, Yamaha'nın motosikleti geliştirmek icin son donemde getirdiği guncellemelerin, kendisinin 2.5 senedir istediği guncellemeler olduğunu soyledi. Rossi bu sezona iki podyumla başladı ancak sonrasında hic podyuma cıkamadı. Takım arkadaşı Maverick Vinales, Assen'de kazanırken Petronas SRT Yamaha'dan Fabio Quartararo, birden fazla pole pozisyonu ile 3 podyum kazandı. Rossi, Yamaha'nın yaz arasında sıkı calıştığını, son yarışlarda gosterilen guclu performansların guncellemelerin işe yaradığını gosterdiğini soyledi. Rossi, "Yamaha bazı onemli alanlarda - hızlanma, arka lastikleri daha iyi kontrol etmek icin elektronikleri iyileştirme - calışmaya başladı." "Ben 2.5 senedir bunların iyileştirilmesini istiyordum ancak son birkac aya kadar bu konuda cevap alamamıştım." "Artık bu sayede bu senenin sonunda ve gelecek sene daha rekabetci olabiliriz." dedi. Yamaha'nın motosikleti gelişiyor olsa da hÂl beygir gucu acısından geride gorunuyorlar. Rossi, "Geliştik ancak hÂl cok gerideyiz. Yarışlarda lider suruculerin genelde 0.7, 0.8 sn gerisinde kalıyoruz. Diğer motosikletler duzlukte 12 km/s daha hızlı olmayı başarıyor." "Duzlukte Ducati kadar guclu olmayacağız ancak en azından farkı yarıya duşurmeliyiz." dedi. Son donemde fabrika takımları geleneksel aluminyum salıncak kollarından karbon fiber tasarımlara geciş yaptılar. Bu parca, Yamaha'nın son senelerde buyuk sorun yaşadığı lastik omru konusunda yardımcı oluyor. Yamaha henuz karbon fiber tasarıma geciş yapmadı. Rossi, kendisinin istekleri arasında bunun da yer aldığını soyledi. Rossi, "Bircok kez bunu istedim. Karbon salıncak kolunun bize yardımcı olmasını umuyorum." "Bu yuzden Yamaha'nın mumkun olan en kısa surede bunu getirmesini umuyorum. Ne zaman geliştirileceği konusunda net bir tarih yok ancak umarım cok uzun surmez." dedi. İnternet Haber