Williams, gelecek sezon icin Nicholas Latifi’nin takımın seceneklerinden biri olduğunu ancak Robert Kubica’nın da adaylardan biri olduğunu acıkladı. Latifi, 2019’da Williams’ın yedek surucusu olmuş ve şimdiye kadar uc cuma antrenmanı seansına katılmıştı. Kanadalı surucu bu sezon Formula 2 şampiyonluğu icin savaşıyor ve super lisans alacak gibi gorunuyor. Latifi, gecmişte Force India ve Williams ile yaptığı testlerin ve antrenmanlara cıkmasının, kendisini 2020 icin F1’e hazır hale getirdiğini ve F1’de yarışmaya calıştığını soyledi. Takım patronu Claire Williams ise mevcut suruculeri Kubica’nın 2020 surucu adaylarından biri olduğunu belirtti. Williams, “2020 koltuğu icin bircok aday var.” “Robert bu sene iyi bir iş yaptı, ancak onun icin kolay olmadı. Arac, onun istediği gibi değildi veya kimsenin isteyeceği gibi değildi. Bu yuzden ne kadar guclu olabileceğini gosterme konusunda onun icin iyi bir platform olmadı.” “Bu, dikkate aldığımız bir şey ancak bir karar verme konusunda acelem yok.” “Gelecek sene icin doğru kararı vermeliyiz.” şeklinde konuştu. Formula 2’de şampiyona lideri Nyck de Vries’in 30 puan gerisinde ikinci sırada yer alan Latifi ise, “Yeterli super lisans puanını toplamam icin şampiyonada en kotu beşinci olmalıyım. Ancak beşinci olursam seneye F1’de olmayacağımı biliyorum.” “Sadece lisansı almanız, bir takımın sizi isteyeceği veya gridde olacağınız anlamına gelmiyor.” “Bu yuzden hÂl şampiyonluğu kazanmak icin savaşıyorum ve bunun bana en iyi fırsatı sağlayacağından eminim.” ifadelerini kullandı. Latifi’nin bu tutumundan etkilenen Williams, sozlerine şu şekilde devam etti: “Nicholas gercekten boyle biri. Bu acıdan George’a oldukca benziyor. Oldukca genc olmasına rağmen cok olgun ve aklı başında.” “Bu seneki odağı F2 sezonu ve elinden gelen en iyi işi yapmaya calışıyor. Sadece lisans puanı kazanmayı değil, bir F1 koltuğuna layık olduğunu gostermeye calışıyor.” “Nicholas’ın bizim icin yaptığı işlerden, antrenman seanslarında, simulatorde, fabrikada yaptıklarından ve muhendislerle yaptığı konuşmalardan etkilendik. Williams’ta bizimle olması guzel.” İnternet Haber