Heikki Kovalainen, McLaren'in 2008 sezonundaki stratejisinin yarış kazanmasını engellediğine inanıyor. 27 yaşındaki Fin surucu gectiğimiz gunlerde yaptığı bir acıklamada da, sıralama turlarının son seansında takım arkadaşı Lewis Hamilton'dan daha ağır yakıt yukuyle mucadele ettiğini belirtmiş ve bu konuyu takım patronlarıyla goruşmek istediğini soylemişti. Son olarak Motorsport Aktuell dergisine demec veren Kovalainen, McLaren'daki ilk sezonunda uygulanan sozkonusu strateji nedeniyle zaman zaman "iyi sonuclar almasının imkansız" hale geldiğini kaydetti. Kovalainen sıralama turlarını kastederek, "Sadece bir kez Lewis'den daha az yakıt yukum vardı. O da pole pozisyonu kazandığım Silverstone'daydı" dedi. Kovalainen, "Tum diğer sıralamalarda Lewis'den daha ağırdım. Hatta ilk altı veya yedideki en ağır surucu bendim" diye konuştu. Bu stratejinin yarışa etkisinin acık olduğunu ifade eden Kovalainen, geride kalmanın lastik aşınması ve trafikte zaman kaybetme gibi tesirlerinin olduunu belirtti. McLaren'ın olanların farkında olduğunu da vurgulayan Fin surucu, "Eğer daha cok onde başlamış olsaydım tabi daha sık kazanmış olurdum. O yuzden bu konuya gelecek sene goz atmamız gerekiyor" dedi. TurkiyeF1.com __________________