Giorgio Pantano, GP2 serisinde şampiyon olmasına rağmen hicbir takımın kendisiyle ilgilenmediğini, kendisini Formula 1 tarafından terk edilmiş hissettiğini soyledi. 2004'te Jordan takımında yarışan 29 yaşındaki İtalyan surucu, bu yıl F1'de yarışması muhtemel olan Bruno Senna ve Sebastien Buemi'yi bu sene mağlup etmişti. Formula 1 takımlarının kendisine hicbir secenek sunmadığını belirten Pantano, 2005'te yarışmaya başladığı GP2 serisinde ilk kez bir şampiyonun motor sporlarının zirvesinde yer bulamadığını ifade etti. Autosprint'e konuşan Pantano, "Benimki kadar iyi bir CV'ye sahip olan herkese meydan okuyorum. Kartingde iki dunya şampiyonluğu kazandım. Uc kez Avrupa ve uc kez İtalya ile Almanya F3 ve GP2 serilerinde şampiyon oldum. F3000'de hep on sıralarda mucadele ettim. Fakat şimdi F1'de yarışamıyorum, bu bir şaka mı?" şeklinde konuştu. Pantano, "İnsanlar hicbir şekilde sizinle irtibata gecmediğinde, kimse size bakmadığında, kendinizi terkedilmiş hissediyorsunuz" dedi. Sadece Bernie Ecclestone'un kendisi hakkında adil davranıdğını belirten Pantano, "Birkac gun once kendisini telefonla aradım. Yaklaşık bir on dakika sonra bana dondu. Şu an sadece Honda ve Toro Rosso'da suruş imkanı var. Bernie, eğer herhangi bir değişiklik olursa bunu ilk olarak bana haber vereceğini soyledi" dedi. Pantano, "Senna ve Buemi hakkındaki haberleri okuyorum. Gercekten bu suruculer ne yaptı? Bu noktada benim durumumdaki biri, yarış pilotu olmanın avantajlı olmadığını ve başka bir meslekte calışmanın daha iyi olacağını duşunur" diye konuştu. Bir pilotun sahip olduğu yeteneklerin, arkasında sağlam bir finansal destek olmadığında pek bir işe yaramadığına inandığını kaydeden Pantano, "Para yarışma sırasında oncelikli hale geliyor. Artık kabiliyete pek bakılmıyor. Oysa Formula 1'de hala altı veya yedi sene mucadele edebilirim" dedi. Pantano, "Sadece birilerinin bana F1 aracını test etmeme musade etmesini istiyorum. Bu testin ardından dunya şampiyonu olup olamayacağını bana soylesinler. Ben de rahat olayım. İstediğim tek şey iyi bir test imkanı, gercek bir şans" dedi. TurkiyeF1.com __________________