Standart Motora Bir Adım Daha Yaklaştık - Renault da Ayrılır mı?
Spor Haberleri0 Mesaj
●17 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Standart Motora Bir Adım Daha Yaklaştık - Renault da Ayrılır mı?
-
17-10-2019, 12:06:18Autosport.com'da cıkan habere gore Renault dahil 5 takım anlaşmaya vardı ve FIA bu hafta icerisinde standart motorlar ile ilgili kesin bir adım atacak gibi gorunuyor. FIA Başkanı Max Mosley takımlara 2010'dan itibaren standart ozelliklerde olacak olan Cosworth motorlarını kullanma anlaşmasını imzalama hakkı tanıdı. Gecen hafta takımlara yollanan mektupta en az 4 takımın ilgilenmesi halinde Coswort ile 3 yıllık anlaşma imzalanabileceğine dair mektup yollamıştı. Anlaşmanın duzeyi hakkında resmi bir acıklama gelmemiş olsa da, Mosley kendisine bu konuda 3 takımın başvurduğunu belirtmişti ve autosport gridin yarısının anlaşmaya sıcak baktığını soyledi. Sitenin haberine gore bağımsız Williams ve Force India takımlarının dışında Red Bull ve Toro Rosso takımları da anlaşmayı istiyor. Ancak en buyuk surpriz Renault'tan gelecek gibi. Haberde Renault takımının da anlaşma ile ilgilendiği acıklandı. Boylesine bir haber uretici Renault'un F1 programını da etkileyebilir ve 2001'de spora donmesinden beri motor uretimini de yapan Renault spordan ayrılabilir. Renault Takım Patronu Flavio Briatore takımın standart motorlar ile ilgilendiği yonundeki haberler hakkında yorum yapmadı ancak İtalyan patron, Brezilya GP'sinde guc unitelerinin en buyuk tasarruf yapılacak alan olduğunu soylemişti. Bu konunun gercekleşmesi halinde motorlar arasında fark kalmayacak ve Briatore, Renault'un yıllık yaklaşık 6 milyon pounda mal olacak motorlar varken Renault'un daha fazla harcama ile tam bir motor programı uygulamasının anlamsız olacağını tahmin ediyor. Mosley, takım yetkilileri ile yarın Monaco'da bir araya gelecek ve gelecek sene ile 2010'da uygulanacak olan butce kısıtlaması kurallarını goruşecekler. Standart motorlar konusunda anlaşma icin verilen son gun perşembenin ardından cuma gunu ise FIA Uluslararası Spor Konseyi cuma gunu toplanacak. Trf1.net __________________