2008 FIA Formula 1 Dunya şampiyonluğu unvanını son 15 saniyede kaybeden Felipe Massa, yenilgiyi geride bırakıp 2009 icin calışmaya başladığını soyledi. 2008'de 6 yarış kazanmasına rağmen Singapur ve Macaristan'daki şansızlığı nedeniyle son yarışa Hamilton'un 7 puan gerisinde giren Massa, finişi şampiyon olarak gectikten hemen sonra Hamilton'un Glock'u gecmesiyle unvanı Hamilton'a kaptırmıştı. Şampiyonluğu kaybettikten sonra gozyaşlarını tutamayan Massa, yenilgiyi beyninden ne kadar surede attığı sorusuna şu cevabı verdi; "Bir Gun. Hatta birkac saat. Bunun gibi şeyler icin pişmanlık duyacak biri değilim. Yarışı kazandım. Elimden gelenin en iyisini yaptım ama son 15 saniyede pek şanslı değildim." "Bu hayat ve ben bir pişmanlık duymuyorum. Muthiş bir sezon gecirdim. Gelecekte faydalı olacak bircok şey oğrendim ve cok tecrube kazandım." "Sadece Brezilya'nın değil, butun Dunya'nın beni desteklemesinden cok memnunum. Rekabetci olabileceğimizi, şampiyon olabileceğimizi gosterdik ve insanlar bize inanmaya başladı." "İnsanların destekleri cok onemli. Cunku onlar bize enerji ve motivasyon sağlıyor." Brezilyalı pilot 2009'da aracların değişen şekilleri hakkında da yorum yaptı; "Sanki 1995'e geri donmuşuz gibi hissediyorum! Aracların şekilleri cok ilginc. Doğrusunu soylemek gerekirse gecen sene kullandığımız araclar gelecek sene kullanacaklarımızdan daha guzel." TurkiyeF1.Com __________________