Lewis Hamilton, Belcika'da sıralama turlarında bazı pilotların hazırlık turlarını yavaş atmalarının tehlikeli anlara sebep olduğunu soyledi. Sıralamaların 3. seansında ilk turlara hazırlanırken pilotlar, hem lastiklerini doğru calışma aralığında tutmak, hem de hava koridorundan faydalanmak icin birbirlerini yakın takip etmeye calıştılar. Hamilton, bir noktada durma noktasına gelen takım arkadaşı Valtteri Bottas'a carpacaktı. Bottas da aynı şekilde onundeki Renault pilotu Nico Hulkenberg'e carpacaktı. Şampiyona lideri Hamilton, daha once hazırlık turlarında hic bu kadar yavaş gidildiğini hatırlamadığını, bazı şeylerin değişmesi gerektiğini soyledi. Hamilton, "Bu sene kariyerim boyunca gorduğum en yavaş sene. Bugun bir noktada biraz tehlikeli oldu cunku 15. virajda bordurun uzerinde cok yavaşladılar ve arkadan arac geldiği icin hareket edemedim. Cimenlere cıkamadım. Valtteri ve Hulkenberg'in arkasında takılı kaldım." "O an ben zaman turunu atıyor olsaydım ve 5 mph hızda birilerinin pistte ilerlediğini gorseydim, endişelenirdim ve motivasyonum bozulabilirdi." "Bunun gercekleşmesini engellemek icin ne yapabiliriz bilmiyorum. Bunun icin belki pit yolu hız sınırlayıcısı gibi bir şey kullanılabilir, emin değilim." "Hazırlık turunda 5 ya da 2 mph gibi hızlarda gidilmemeli... Diğer insanların gecmesi icin mumkun olduğu kadar yavaşladılar." "Ben de bunu Avusturya'da yaptım ve herkesin gecmesine izin verdim. Pist ustundeki ilk pilottum. Bu seneki araclarda hava koridoru cok guclu. On kanadın takibi kolaylaştırdığını soyluyorlar ancak bu daha fazla drag etkisine neden oldu. Araclar daha cok suruklenmeye yonelik oldukları icin, hava koridoru gecen senelere gore daha etkili calışıyor." dedi. Ferrari pilotu Sebastian Vettel, yaşananların lastik sıcaklıklarının performansta cok kritik etkiye sahip olmasından kaynaklandığını ancak buna rağmen bu konuda daha fazla kural getirilmesinin taraftarı olmadığını soyledi. Vettel, "Daha fazla kuralı desteklemiyorum. Zaten hali hazırda bir suru kural var." "Değiştirmemiz gereken şey, lastikler konusunda bu kadar sınırda olmamız." "Acıkcası hava koridoru icin mucadele oluyor ancak aynı zamanda lastikleri optimum seviyede tutmaya calışıyoruz. Gecen senelerde bu konu, bu kadar onemli değildi." "Pist ustunde en iyi nokta icin savaşıyorsunuz. Monza'da doğru hava koridorunu bulma mucadelesi zirve yapacak cunku orada ciddi fark yaratıyor. Ancak bu tur şeyler, bu tur pistlerde her zaman oldu." "Ancak daha iyi lastiklere sahip olursak, aracın hızı gibi konularda daha fazla şey yapabiliriz." dedi. Vettel'in bu sozleri uzerine Hamilton, "Seb'e katılıyorum. Her hafta sonu Pirelli lastik basınclarını arttırıyor. Şu anda cok ciddi yuksek seviyede. Bu da bizim icin durumu zorlaştırıyor." "Ancak yine soylemem gerekirse, lastikler sert. Onları calıştırmak zor. Gelecekte lastik battaniyelerini kaldırmaktan bahsediyorlar ancak bunu yaparlarsa asla lastikleri ideal sıcaklığa getiremeyiz." dedi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Hamilton: "Sıralamalardaki trafik tehlikeliydi"