Williams pilotu Robert Kubica, gucun aniden kesildiğini ve aracı kenara cekmek zorunda kaldığını soyledi. Robert Kubica, Williams FW42 Robert Kubica, Williams Racing FW42, yangini sondurmeye yardim ediyor Robert Kubica, Williams Racing FW42, yangini sondurmeye yardim ediyor Robert Kubica, Williams Racing FW42, yangini sondurmeye yardim ediyor Robert Kubica, hafta sonu oncesinde tıpkı diğer Mercedes motoru kullanan suruculer gibi yeni versiyon Mercedes motoruna gecti. Ancak seansın henuz ilk turlarında son viraja gelirken dumanlar cıkaran aracını kenara cekti. Sorunun sebebi henuz acıklanmadı ancak arka tarafta buyuk bir yangın olduğu gorulebiliyordu. Seansı son sırada tamamlayan Kubica, ne olduğu sorusuna şoyle yanıt verdi: "Duzlukte tam gaz giderken bir guc kaybı olduğunu hissettim. Sorunun ne olduğundan pek emin değilim. Fakat motorda veya diğer şeylerde tuhaf bir ses yoktu." "Başlangıcta bunun hibrit parcalardan geldiğini hissettim. Fakat aynalarda duman gorunce sorunun cok daha ciddi olduğunu anladım. Ama işte boyle. Sporda bazen oluyor." Kubica, Sergio Perez'in de yaşadığı soruna dikkat cekti ve Mercedes icin durumun ne kadar ciddi olduğundan emin olmadığını dile getirdi. "Mercedes icin durumun ne kadar rahatsız edici olduğunu bilmiyorum. Bunu motoru daha iyi anlayanlara sormak gerekiyor. Bu daha doğru olur." "Sergio Perez cuma gunu bir sorun yaşadı ama aynı problem miydi bilmiyorum. Henuz sonuc cıkarmak icin cok erken bir noktadayız. Bunu cozmek gerekiyor ama once analiz edilmesi lazım." İnternet Haber