Belcika Grand Prix'si oncesinde pole pozisyonunu elde eden Ferrari surucusu Charles Leclerc, son turunda hava koridoru istemediğini takıma soylediğini belirtti. Ferrari'nin genc surucusu Leclerc, Spa'daki sıralama turlarındaki son turundan once takıma telsizden yalnız şekilde turlamak istediğini soylemiş ve daha sonra 0.7 saniye farkla pole pozisyonunu almıştı. Sıralama turlarının ardından konuşan Monakolu surucu, “Pole, iyi hissettirdi. Acıkcası ilk sektor istediğim gibi değildi, ozellikle de ilk viraj. Cok trafik olduğu icin tura hazırlanmak icin cok yavaş gitmemiz gerekti, bu yuzden biraz zorlandım ancak ikinci virajdan itibaren harikaydı.” “Hava koridorunu umursamadığımı takıma soyledim. Yalnız olmak istedim.” “Dun yarış temposunda biraz zorlanıyorduk, bu yuzden bunun uzerinde calışmamız gerekiyor ancak bugunku hıza bakarsak guclu olabileceğimizi soyleyebilirim.” şeklinde konuştu. Sıralama turlarının son seansında attığı iki turda da hata yapan Vettel ise mutlu değildi. Vettel, “Sonlarda ilk cizgiyi kapatmamız iyiydi ancak pole icin savaşamadım. Konvoydaydım ve bu yardımcı olmadı, ancak bahanem yok. Yarınki yarışa bakıyoruz. Hızımız var, bunu gostermeyi umuyoruz.” “Daha iyi olabilirdi, arac bugun daha iyiydi. Goreceğiz. Sıcaklıklar gece duşecektir, ki bu da fark yaratır.” dedi. Sıralama turlarında Vettel'i gecmeye cok yaklaşan Hamilton ise, “Ucuncu antrenman seansı benim icin berbattı ve elbette acı verici cunku bu parcaları ne kadar cok kişinin urettiğini biliyorsunuz. Bizim cocukların hicbir hatası yok, calışıp %100’lerini veriyorlar. Onlara hak ettiklerini vermek icin iyi bir sıralama seansı gecirmek istedim. Ucuncu antrenman seansını ve ilk seansın coğunu kacırdığımı duşunursek bu pozisyondan memnunum.” “Valtteri’yle yaşadığımız olayda biraz yavaştık. O, onundeki aracın hava koridorunda kalmaya calışıyordu ve ben de onunkinde kalmaya calışıyordum ve arkamda araclar vardı. Umarım yarın yarışta savaşabiliriz.” ifadelerini kullandı. İnternet Haber
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Leclerc: "Hava koridoru istemedim"