Romain Grosjean, Mercedes ve Renault takımlarından yapılan acıklamaların ardından 2020'de F1'den ayrılacak isim olmayacağı konusunda emin. Mercedes'in Valtteri Bottas'la devam edeceğini duyurmasının ardından Renault, Esteban Ocon'un Nico Hulkenberg'in yerini alacağını duyurdu. Bu, Hulkenberg'in gelecek sene icin koltuksuz kaldığı manasına geliyor. Hulkenberg'in adı, Haas'ta Grosjean'ın yeri icin anılıyor ancak takım henuz bu konuda kararını vermiş değil. Grosjean, "Onun benim yerime favori olduğunu duşunmuyorum. Acıkcası birileri piyasadan cıkarken, bir başkası giriyor. Esteban icin iyi bir haber oldu." "Bu haberin olacağını biliyorduk. En azından Fransız medyası pazartesi ya da salı gunu bunu resmi olarak acıklamıştı! Gercekten değişen bir şey yok. Gazeteciler icin daha fazla soylenti ve eğlence cıkmış oldu." dedi. Sınırlı sayıda Mercedes F1 anahtarlığı hediyeli F1 Racing Eylul sayısı satışa cıktı. Tukenmeden acele edin... Grosjean, yaz tatilinde Haas ile geleceğine dair bir goruşme yapmadıklarını, sıradaki iki yarışın karar uzerinde etkili olabileceğini soyledi. Grosjean, "Bu konuyla alakalı goruşme yapmadık. Herkes tatildeydi. Gelecek iki hafta, gelecek acısından kritik olacak. İyi bir şekilde ayrılıp, iyi bir şekilde geri donduk." "Herkes Mercedes'in ne yapacağını bekliyordu. Artık bu doğrulandı. Sonrasında ise Esteban." "Koltuğu olan birkac takım kaldı. Birisi bizim takım. Bu konuyla alakalı cok fazla soylenti duyacağız. Jacques Villeneuve bile donebilir!" "2020 icin bir karar verildiğini duşunmuyorum. Neler olacağını goreceğiz." "F1'de baskı her zaman vardır. Anlaşmanız olsa bile kenara koyulmanız cok kolay olur. Bu yaz bunu Pierre'de gorduk. F1'den ayrılmayacak, bir takımdan diğerine gececekti ancak yine de gonderileceğine dair bir uyarı dahi almadı." "F1'de baskı her zaman vardır. Bu yuzden her zaman mumkun olan en iyi şekilde performans sergilemeniz gerekir. Anlaşmanız olsa da olmasa da değişen bir şey olmaz." dedi. Grosjean bu sene pist ustunde iyi performans gosterdiğini ancak kendisi dışında olanların olumsuzluk yarattığını soyledi. Grosjean, "Sezon harika gecmiyor. Nedenleri ortada ancak ben yaptığım işten genel olarak mutluyum. Başardıklarımdan mutluyum." "Berbat bir sezon geciriyorum. 6 defa yarış dışı kaldım ve hicbirisi benim hatam değildi. Bu yuzden benim aracımdaki dayanıklılık ve aynı zamanda performans iyi değildi. Her ne zaman iyi yarış gercekleştirecek olsam, o zaman bitiş cizgisine ulaşamadım. Bu acıdan iyi bir sezon olmadı." "Takımın nasıl gelişeceğimizi bulduğunu biliyorum. Kendimden mutluyum. Daha once de soylediğimiz gibi gelecek sene gridde bir pilot olmayacak. Ancak o kişi kim olacak bilmiyorum. Soylediğim gibi, gelecek sene gridde olacağım konusunda oldukca eminim." dedi. Haas'a karşı bir alternatif planının olup olmadığı sorulduğunda Grosjean, "F1'de her zaman secenekler vardır. Ancak aynı zamanda diğer kategoriler de var. Le Mans onlardan birisi. Oldukca ilgili olduğum başka seriler de var." "Formula E onlardan birisi olabilir. Orası guzel bir şampiyona ve acıkcası F1'den cok farklı. Ancak oldukca rekabetci bir seri ve orada bazı iyi ureticiler var ve yenileri geliyor. Her zaman heyecanlı bir yer. Başka bir iki tane olabilir. Ancak IndyCar olmaz. Oval pistlerden cok korkuyorum!" "Ana planım hÂl F1'de olmak. Gelecek icin cekici olan farklı secenekler var ancak şu an icin F1'de oldukca mutluyum." dedi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Grosjean, F1'den ayrılacak isim olmayacağından emin