James Hinchcliffe, gelecek sene Sam Schmidt-Ric Peterson'un sahibi olduğu IndyCar takımı McLaren ortaklığıyla Chevrolet motoruna gececek olsa da, takımda kalmaya devam edecek. Arrow SPM takımı, gelecek sene McLaren ile işbirliği yapacak ve bu işbirliğiyle takım Honda motorunu bırakarak Chevrolet'e gececek. Kanadalı Hinchcliffe'in Honda ile yakın ilişkisi bulunuyordu. Bu yuzden Honda Amerika ve Honda Kanada'nın Hinchcliffe'in bir sene daha surecek mevcut anlaşmasını satın alarak Honda motorlu bir takıma koyabileceği iddia ediliyordu. Ancak Sam Schmidt, Motorsport.com'a yaptığı acıklamada 32 yaşındaki surucunun gelecek sene McLaren olduklarında da kendileriyle devam edeceğini soyledi. Hinchcliffe, şu ana kadar Arrow SMP ile 3 defa kazandı ve 2016 Indy 500'de pole pozisyonunu aldı. Schmidt, "James'in takımda kalmasından kesinlikle cok memnunuz. Tum bu soylentiler nereden cıktı bilmiyorum. Evet, motor tedarikcimizi değiştiriyor olmamız hem bizim hem de onun icin talihsizce oldu ancak McLaren ile guclerimizi birleştirebilmemiz icin bunu yapmamız gerekiyordu. Bu birlikteliğin artıları, eksilerinden fazlaydı." "James'in bizimle olan anlaşmasında bir senesi daha var. Daha once de soylediğim gibi, takımda devamlılık olmasını, en azından deneyimli pilotumuzun takımda kalmasını istiyordum. Bu acıdan anlaşmamız gereği iki taraf da devam etmek icin istekliydi." dedi.Arrow SPM, Hichcliffe'le birlikte eski Formula 1 pilotu Marcus Ericsson'u yarıştırıyor. Ancak Ericsson'un bu hafta sonu Kimi Raikkonen'in kas sorunları ihtimaline karşı Belcika'ya giderek IndyCar yarışını kacırdı. Onun yerine Conor Daly gecti. Schmidt, Ericsson'un Raikkonen'in yerine yarışmak icin gittiğini, kendisine boyle soylendiğini, yarışamadığı ve aynı zamanda IndyCar yarışını kacırdığı icin buyuk rahatsızlık duyduğunu soyledi. Schmidt, "Marcus gelecek sene icin adaylar arasında ve son yarış Laguna Seca'da bizimle olacak." "Alfa ile Belcika'da neler oluyor bilmiyorum cunku bana Raikkonen'in yarışmayacağı, bu yuzden Marcus'a ihtiyac duyduklarını soylediler. Ancak Marcus oraya gittiğinde, kendisine fırsat verilmedi. Gercekten sinirlenmiş durumda cunku o burada olmak istiyordu. Son donemde iyi suruyordu bu yuzden biz de hayal kırıklığı yaşadık." "Ancak onlara bir iyilik yapmak istedik. Buyuk bir sorun değil. 17 puanı vardı ve iyi davranmak istedik." dedi. Schmidt ayrıca, McLaren birlikteliği ile alakalı medyada bazı şeylerin kontrolden cıktığını ve bazı şeylere acıklık getirmek istediğini soyledi. Schmidt, "Takımda hisseleri yok. Ric ile ben takımın % 100 sahibiyiz. Tanrıya şukur, Arrow buyuk resme baktı cunku onlar isim haklarına sahipti. Buna rağmen isim haklarını paylaşma konusunda anlaşmaya vardı." "Olay sadece para değildi. Tabii ki dikkate aldık ancak sadece para değildi. Aracta 4-5 noktada sponsor logoları olacak. 5 farklı kişi ile uğraşmak yerine tek bir kişi ile uğraşacağız." "Buyuk konu, kazanmak istiyor olmamız. Ekstra kaynaklar ve teknik kapasite ile, daha iyi durumda olacağız." dedi. internethaber