Belcika GP'ye pole pozisyonundan başlayacak olan Charles Leclerc, suruş stilinde yapacağı kucuk değişikliklerle lastik aşınması sorunu yaşamayacağını ve boylece F1'deki ilk galibiyetini alabileceğini duşunuyor. Ferrari pilotu Leclerc, bu sene bazı yarışlarda lastik yonetimiyle alakalı sorunlar yaşamıştı. Leclerc, bu yuzden son yarış Macaristan'da podyumu kaybetti. Leclerc, Ferrari'nin şu ana kadar domine ettiği Belcika'da pole pozisyonunu kazandı ve bu sene 3. kez ilk sıradan yarışa başlayacak. Leclerc, "Macaristan'dan bu yana cok fazla analiz yaptım. Aslında normalde olduğundan daha kotu gorunduk. Ancak yine de yapmam gereken bazı şeyler var. Bakalım yapacaklarım işe yarayacak mı?" "Birkac kucuk şeyi değiştirdim. Ancak bu seviyede detaylar her zaman fark yaratır." dedi.Leclerc, daha onceki iki ilk sıra startını galibiyete cevirememişti. Bahreyn'de motor sorunu yaşadığı icin galibiyeti kacıran Leclerc, Avusturya'da son anda Max Verstappen'e gecilerek galibiyeti kaybetmişti. Leclerc, "Sanırım, Formula 1'e gelmenizin ardından liderlikte gecirdiğiniz ilk turlarda biraz tuhaf hissediyorsunuz." "Bu yuzden liderlikte daha fazla gittikce, daha rahat hissediyorum. Bu iyi hissettiriyor." dedi. Ferrari, bu sene henuz hic kazanamadı ancak Spa-Francorchamps'ta bir kez daha kazanabilecek kadar guclu gorunuyor. Leclerc, takım arkadaşı Sebastian Vettel'den 0.7 sn daha hızlı tur atmasının harika olduğunu, ancak buna rağmen yarışta Mercedes'in kendilerini zorlayabileceklerini soyledi. Leclerc, "Birinci antrenmandan bu yana hızlıyız ancak 2. antrenmandaki yarış simulasyonunda cok hızlı değildik." "Kolay olmayacak. Sıralamalarda fark oldukca buyuktu ancak bu yarışta da oyle olacağı manasına gelmiyor. Yarış performansımızı geliştirmek icin calıştık. Bakalım neler olacak?" dedi. internethaber