İstanbul ev sahipliğinde ve İstanbul Buyukşehir Belediyesi iş birliği ile duzenlenen Red Bull Car Park Drift Dunya Finali ile 2019 yılının “En İyi Drift Pilotu” belli oldu. 16 farklı ulkeden 18 pilotun İBB Maltepe Etkinlik Alanı’ndaki kıyasıya mucadelesinin sonunda Urdun’den Anas Al Hello şampiyon oldu. 400 uzerinden 381 puan almayı başaran şampiyon Al Helo’yu, Turk pilot İbrahim Yucebaş 368 puanla ikinci ve Gurcu Vakhtang Khursidze da 365 puanla ucuncu olarak takip etti. 10 bin İstanbullu’ya unutulmaz bir gun yaşatan etkinlikte drift dunyasının efsane ismi Red Bull sporcusu Abdo Feghali de nefes kesen bir şova imza attı. Etkinliği yeniden izlemek icin tıklayınız >> Dunyanın dort bir yanından gelen birbirinden yetenekli pilotların, en iyi olmak icin mucadele verdikleri Red Bull Car Park Drift Dunya Finali, İstanbul ev sahipliğinde ve İstanbul Buyukşehir Belediyesi iş birliği ile İBB Maltepe Etkinlik Alanı’nda gercekleştirildi. 16 ulkeyi temsilen 18 pilotun, guclu otomobiller ve bol dumanlı zirve mucadelesine sahne olan Falken’in ana sponsorluğundaki Red Bull Car Park Drift Dunya Finali’ni Urdunlu Anas Al Hello kazandı. 400 uzerinden 381 puan almayı başaran şampiyon Al Hello’yu, Turk pilot İbrahim Yucebaş ikinci olarak, Gurcu Vakhtang Khursidze de ucuncu olarak takip etti. Urdunlu pilota odulunu 5 kez Dunya şampiyonu olan Kenan Sofuoğlu takdim ederken, İbrahim Yucebaş’a kupasını TOSFED Başkanı Eren Uclertoprağı verdi. Khursidze ise odulunu İBB Genclik ve Spor Muduru Ayhan Kep verdi. Dunyanın en yetenekli drift pilotlarını bir araya getiren yarışı 10 bin İstanbullu da yerinden izledi. Tek kadın pilot Ulku Ercoban İstanbul’un ev sahipliğinde gercekleştirilen mucadelede bir de kadın pilot yer aldı. Dunya Finali’nde Kuzey Kıbrıs Turk Cumhuriyeti adına yarışan 19 yaşındaki Ulku Ercoban, “Drift benim icin gercek bir tutku. Yaklaşık 3 senedir yarışlarda mucadele ediyorum. Red Bull Car Park Drift Dunya Finali ise benim yer aldığım en prestijli yarış oldu. Cok iyi bir atmosferde, dunyanın en yetenekli pilotlarıyla aynı pistte olmaktan gurur duydum. Onlardan cok şey oğrendim. Gelecek sene Red Bull Car Park Drift Dunya Şampiyonu olmak icin parkurda olacağım” diye konuştu. Feghali’den nefes kesen şov Buyuk bir heyecana sahne olan Red Bull Car Park Drift Dunya Finali’nde drift sporunun usta ismi, dunyaca unlu Red Bull sporcusu Abdo Feghali de Falken lastikleri kullandığı aracıyla drift tutkunlarına unutulmaz bir gosteri yaptı. 2019 yılının en iyi drift pilotunu belirleyen juride ise drift dunyasının efsane isimleri olan Red Bull sporcuları; Michael Whiddett nam-ı diğer Mad Mike, Aleksander Grinchuk, 2017 Avrupa Ralli Kupası’nın yanı sıra beş kez de Turkiye Ralli Şampiyonu olan Red Bull sporcusu Yağız Avcı ve Fransız drift pilotu Nicolas Dufour yer aldı. ‘Dunya finaline cok yakıştı’ Dunyanın en uzun drift rekorunu elinde tutan Red Bull sporcusu ve yarış direktoru Abdo Feghali, “Turkiye’nin ev sahipliğinde gercekleştirilen ve dunyanın en iyi drift pilotlarını buluşturan Red Bull Car Park Drift Dunya Finali’nin adına yakışır bir şekilde tamamlandığını” belirtti. Efsanevi sporcu, “Turkiye elemesindeki ilgi sonrasında İstanbul’da boyle bir kalabalığı bekliyordum. Yaşadığımız heyecana bu kadar cok kişinin ortak olması bizi cok sevindiriyor. Dunya Finali, İstanbul’a cok yakıştı. Red Bull Car Park Dirft gelişmeye devam ediyor. Gelecek sene yine tutku ve yeteneği olan herkesten şampiyonlar cıkarmaya devam edeceğiz” dedi. ‘Turkiye hakkını verdi’ İlk kez Turkiye’de bir drift etkinliğinde bulunduğunu dile getiren drift dunyasının efsanesi, Red Bull sporcusu Michael Whiddett nam-ı diğer Mad Mike, “Boyle bir organizasyonda juri olma ayrıcalığına sahip olduğum icin cok mutluyum. Olağanustu bir mucadele yaşandı. Red Bull Car Park Drift Dunya Finali cıtayı bir kademe daha yukseltti. Butun pilotlar cok iyiydi. Her sene aracların performansını daha da yukselttiğini gormek harika. Bu ozel performansların aralarından sıyrılıp birinciliği elde eden Al Hello’yu kutluyorum. Dunya Finali’nin Turkiye’ye verilmesinin ne denli iyi bir karar olduğunu da gormuş olduk. Harika bir organizasyonla drift şampiyonalarına yeni bir soluk getirdiler. Dunyanın en iyilerini ağırlamanın hakkını verdiler. Her zaman soylediğim gibi: Duvara yakın dur” ifadesini kullandı. İnternet Haber