Renault surucusu Nico Hulkenberg, Belcika Grand Prix'sinde uyguladıkları stratejiyi onceden planlanmadığını soyledi. Belcika Grand Prix'sinde cift pit stratejisi izleyen Hulkenberg, yarışın son bolumunde iyi bir yukseliş gercekleştirip 8. olmayı başarmıştı. Yarıştan sonra konuşan Alman surucu, “Strateji konusunda yapmamız gereken cok işimiz vardı, yumuşak hamuru calıştırmamız gerekiyordu.” “Kullandığımız stratejiyi ben istedim cunku ikinci stintte orta hamurda cok zorlamalıydım cunku cok gerideydik. Ancak lastikleri aşırı zorlarsanız aşınma artar ve kendimi bu dongude buldum. Bu yuzden sonlara doğru yumuşak hamura bir daha gecmenin iyi bir fikir olacağını duşundum. Ve işe yaradığını duşunuyorum. İyi bir geri donuş oldu cunku ilk turun sonunda 17. sıra civarındaydık.” “Normalde bu stratejiyi planlamamıştık. Şartlara bağlı bir durumdu cunku oldukca gerideydik ve bir şeyler yapmamız gerekiyordu. Guvenlik aracından sonra herkes birbirine cok yakındı ve buyuk bir DRS treni vardı. Sanırım dokuz arac bu konvoydaydı ve hicbir şey yapamıyordunuz cunku kirli hava cok fazlaydı.” “Sanırım sonlarda Giovinazzi onumdeydi ve kaza yaptı. Toro Rosso’nun bugun iyi bir temposu vardı. Duzluk hızında sorun yaşadığımızı duşunmuyorum, bana gore denge ve yol tutuşta sorun yaşadık.” “Durust olmak gerekirse startta ne olduğunu gormedim ancak Daniel’in yanındaydım ve buyuk bir karmaşa gordum. Sanırım bir Alfa spin atmıştı. Araclardan kacınmak icin pist dışına cıkmak zorunda kaldım.” “Motor cezası almak hicbir zaman iyi değildir. Cezayı bu yarışta almaktan pişmanlık duyup duymadığımı soylemek zor.” “Son turlarda savaşmak eğlenceliydi, cunku lastiklerim iyi durumdaydı.” şeklinde konuştu. İnternet Haber