Ferrari pilotu Sebastian Vettel, 2. sıradan başlayıp 4. sırada tamamladığı Belcika GP'de takım icin elinden geleni yaptığını soyledi. Yarışa ikinci sıradan başlayan Vettel, pit stoplara kadar arkasındaki Lewis Hamilton'a karşı cok fazla fark acamadı. Yarışın başında guvenlik aracından sonra yeniden startta lastiklerini kilitleyen Vettel, erken bir pit stop yaptı. Lider pilotların kendisinden 6-7 tur sonra pite gelmesiyle bir ara liderliğe yukselen Vettel, daha yeni lastiklere sahip takım arkadaşı Charles Leclerc ve Mercedes pilotları karşısında pek direnemedi. Ferrari, arkadan gelen Hamilton'ı gorunce Leclerc'e yol vermesi yonunde Vettel'e takım emri verdi. Vettel bunu yaptı ancak o esnada Hamilton hızlı bir şekilde arkasına geldi. Vettel'in birkac tur boyunca Hamilton'a direnmesi, liderliğe yukselen takım arkadaşının farkı 6.5 sn'ye kadar cıkarmasını sağladı. Bu fark, galibiyette buyuk yardımcı oldu. Yarışın ardından Sky Sports F1'e konuşan Vettel, "Takım icin mutluyum ancak kendim icin değilim." "İyi performansım yoktu ve lastikleri hayatta tutmakta zorlanıyordum. Normalde bu konuda bir sorun yaşamam." Bu yuzden zor bir yarıştı. Daha yarışın başından itibaren mucadelenin icerisinde olmayacağım acıktı, bu yuzden yapabileceğim tek şey takıma hizmet etmekti." "Onu (Hamilton'ı) cok uzun sure arkamda tutamazdım. Virajlarda zorlanıyordum, bu sayede farkı kapatıyordu. Yapabileceğim tek şey, Charles'a arada yastık gorevi gormekti. Sonunda yeterli oldu. Bu yuzden işimi yapmış oldum." dedi. Charles Leclerc, Ferrari SF90, leads Sebastian Vettel, Ferrari SF90, Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1 W10 and Valtteri Bottas, Mercedes AMG W10 İnternet Haebr
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Vettel: "Yapabileceğim tek şey takıma hizmet etmekti"