Charles Leclerc, Anthoine Hubert’in kaybından sonra aldığı ilk Formula 1 galibiyetinden sonra sevinemediğini soyledi. Leclerc, karting kariyerine Hubert’in yanında başlamıştı ve Fransız surucu cumartesi gunku Formula 2 yarışındaki bir kazadan sonra hayatını kaybetti. F1’de galibiyete ulaşmayı sonunda başaran Leclerc, bu zaferini Hubert’e adadı. Leclerc, “Bir yandan, cocukluğumdan beri hayalini kurduğum bir şeyi gercekleştirdim.” “Diğer yandan ise, dunden itibaren zorlu bir hafta sonuydu. Bir arkadaşımızı kaybettik. Bu durum cok zor.” “İlk galibiyetimi ona adamak istiyorum. Onunla birlikte buyuduk. Cocukken ilk yarışımda Anthoine, Esteban (Ocon) ve Pierre (Gasly) ile mucadele etmiştim.” “Dun yaşananlar uzucu. İlk galibiyetime duzgun bir şekilde sevinemiyorum, ancak bu sonsuza kadar hatırlanacak bir anı olacak.” “Yarış cok zorluydu, sonlarda lastiklerde oldukca zorlanıyorduk. Ancak Budapeşte’de yaptıklarımla karşılaştırırsak burada cok daha mutluyum, lastikleri daha iyi idare ettim.” “Yarışın sonları kolay değildi, Lewis cok hızlı şekilde yaklaşıyordu. Biraz baskı hissettim, ancak onu arkamda tutmaktan memnunum.” şeklinde konuştu. Hamilton, yarışı 0.9 saniye farkla kaybetti ancak Leclerc’in kazanmayı hak ettiğini soyledi. Hamilton, “Her şeyimi ortaya koydum. Gercekten zorlu bir yarıştı, Ferrari’ler duzlukte cok hızlıydı ve onlarla beraber kalabilmek cok zordu.” “Sonlarda elimden geldiğince yakınlaştım ancak birkac tura daha ihtiyacımız vardı.” “Ancak yine de ilk galibiyeti icin Charles’a tebrikler. Butun sene boyunca bunu yapabilecek hıza sahipti, bu yuzden onun icin mutluyum.” ifadelerini kullandı. İnternet Haber