Formula 1 Yarış Direktoru Michael Masi, Belcika'daki Formula 2 kazasında Anthoine Hubert'in hayatını kaybetmesinin ardından detaylı resmi incelemenin başladığını duyurdu. Hubert, cumartesi gunu gercekleştirilen Formula 2 yarışında Raidillon virajında pist dışına cıkarak bariyerlere vurdu. Bu temasın ardından Hubert'in aracı yola doğru savruldu ve arkadan gelen Juan Manuel Correa, doğrudan Hubert'in yanından vurdu. Hubert'in hayatına mal olan bu kazanın ardından F2 yarışları iptal edildi. FIA, yaşananlarla ilgili kısadan sonuca varmak yerine resmi incelemeyi başlattı. Masi, ne kadar zaman alırsa alsın detaylı bir inceleme yapacaklarını soyledi. Belcika GP'nin ardından konuşan Masi, "Dun başlayan bir araştırma var ve buradan sonra da calışmalar devam edecek." "FIA teknik departmanı, bizim guvenlik departmanımız, FIA icerisindeki bircok bolum, hemen inceleme başlattılar. FIA, Belcika Otomobil Kulubu ile birlikte, tum yetkili kurumlarla bir arada calışacak." dedi. İncelemenin ne zaman sonuclanacağının sorulması uzerine Masi, "Bunun icin bir zaman aralığı olduğunu sanmıyorum." "FIA'nın tum ciddi kazalarda yaptığı gibi, tam bir inceleme proseduru uygulanacak. Pist yarışı, ralli ya da her ne olursa olsun, bu prosedur uygulanır. Kaza her yonuyle incelenir." dedi. Yapılan incelemede muhtemelen Hubert'in bariyerlere vurup piste sekmesi nedeniyle Raidillon'daki kacış alanının yapısı on plana cıkacak ancak Masi, pist yapısıyla alakalı bir sonuca varmak icin erken olduğunu soyledi. Masi, "Kacış alanına bakmadım bile. İnceleme dun başladı ve bircok şey hesaba katılacak. Her şeye bakmadan once hicbir detaya girmeyeceğim." cevabını verdi. Asfalt kacış alanlarının pilotları pist dışına cıksalar da gaza basma konusunda teşvik ediyor olma ihtimali sorulduğunda ise Masi, "Bunun gelecek icin bir endişe olduğunu sanmıyorum. Her bir piste, her bir olaya kendi icinde bakmamız gerekir." "Raidillon'daki kacış alanı fena bir kacış alanı değil. Aslında orası diğer pit alanının cıkış yolu. Bu acıdan genelleme yapmamak lazım." dedi. İnternet Haber