Alfa Romeo Formula 1 takım patronu Frederic Vasseur, Belcika GP'nin ilk virajında pilotları Kimi Raikkonen'le temas yaşayan Red Bull pilotu Max Verstappen'i eleştirdi. Verstappen, yarışa kotu bir şekilde başlamasının ardından La Source'a girerken Raikkonen ve Sergio Perez'i en icten gecmeye calıştı. Ancak Verstappen o kadar icten girmişti ki, virajın ic noktasında donen Raikkonen'in sağ arka tekerleğiyle temas yaşadı. Bu temas sonucu Verstappen'in suspansiyonu kırılırken, Raikkonen havalanmasına rağmen yola devam edebildi. İki surucu 2016'da da aynı yerde benzer sorunu yaşamıştı. Raikkonen bu olayın ardından piste giren guvenlik aracı periyodunda iki defa pite girmek zorunda kaldı ve yarışa gerilerde devam etti. Aracındaki hasara rağmen yola devam eden Raikkonen 16. sırada finişi gordu. Motorsport.com'a konuşan Vasseur, "Verstappen'e ne oldu bilmiyorum ancak hic yoktan oraya girdi. Frenlemeden once Perez'in dahi arkasındaydı." "İlk virajda iki aracı gecmeye calıştı ancak bu aptalca bir hamleydi cunku Spa'da geciş yapabilirsin. Bir şeyler yapma fırsatın var. Budapeşte ya da Monaco'da değiliz. Arac tamamen hasar gordu. Tabanın yarısı yoktu." dedi. Yarış hakemleri olaya baktılar ancak yarış kazası olarak yorumladılar. Yarış Direktoru Michael Masi, "Olaya bakıldı. Acıkcası hemen guvenlik aracını soktuk ve pist temizlenir temizlenmez olaya baktık. Acıkcası birinci virajda yaşanabilecek, yarış olayıydı. Bu yuzden daha fazla yaptırım uygulanmadı." dedi. Verstappen, kendisinin hatasının olmadığı konusunda emin olsa da Raikkonen'i de suclayamadığını soyledi. Verstappen, "Oncelikle kotu bir start oldu. Neden boyle oldu bilmiyorum ancak patinajda kaldım. O andan sonra iceride kalmaya calıştım. Kimi'nin tamamen onumde olduğunu hissettiğini duşunuyorum." "Tabii ki diğer ikisinden biraz gec fren yaptım ancak yine de cok erken frene bastım. Bir noktada normal yarış cizgisine donunce, bir yere gidemedim." dedi. Olayın yarış kazası olup olmadığının sorulması uzerine Verstappen, "Evet, oyle olduğunu duşunuyorum. Tabii ki bunu bilerek yapmadı." dedi. Red Bull takım patronu Christian Horner da pilotunu savundu ve gecen seneden bu yana olan yarış bitirme istatistiğine dikkat cekti. Horner, "Mark, gecen seneki Macaristan GP'den bu yana her yarışı ilk 5 icerisinde tamamladı. 21 yarış ya da oyle bir şey. Hemen hemen 2016'da yine Kimi ile yaşadığı olayın tekrarı gibiydi." "Belki orası Kimi'nin kor noktasıdır! Yarış olayıydı. Kimi'nin Max'in orada olduğunu bildiğini sanmıyorum. Sorun şu ki kotu kalkış yaptık. O andan sonra grubun ortasında kalıyorsunuz ve ne yazık ki bugun biz avlandık." dedi. Yarıştan sonra, olayın tekrarını izlemeden gazetecilere konuşan Raikkonen, Verstappen'i gormediğini soyledi. Raikkonen, "Bir anda iki tekerlek uzerinde kaldım. Acıkcası onu gormedim, bu yuzden biraz sert bir temastı. Mercedes dar bir cizgi sectiği icin o esnada yavaşlamaya odaklanmıştım. Yavaşlamak zorundaydım. Durust olmak gerekirse onu gormedim." "Kotu oldu cunku cok hızlıydık. Aracta cok fazla hasar vardı. Yine de denedik ancak tur yiyerek yarışı tamamladık." dedi. Max Verstappen, Red Bull Racing RB15, spears off the track due to damage caused in a collision with Kimi Raikkonen, Alfa Romeo Racing C38 İnternet Haber
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Vasseur: "Verstappen'in Raikkonen'e atağı aptalcaydı"