Red Bull pilotu Max Verstappen, tum hafta sonu boyunca yaşadığı motor sorunu nedeniyle Belcika GP sıralamalarında aşırı zorlayamadığını soyledi. Verstappen'in Honda motoru, Hollandalı surucu ne zaman sıralama modunu kullanmaya calışsa hata verdi. Bu yuzden Verstappen guc unitesini yeniden başlatmak zorunda kaldı. Verstappen, sıralamaları Ferrari ve Mercedes pilotlarının arkasında 5. sırada tamamladı. Verstappen, "Diyebileceğim tek şey, tum hafta sonu boyunca normal guc modlarını kullanamamış olmamız." "Her hafta sonu olduğu gibi guc modunu kullanmak istediğimde, motorda bir hata ortaya cıktı." "Bu yuzden sıralamalarda, normal gucumuze gore daha muhafazakar bir şekilde suruş yapmak zorunda kaldım. Bu yuzden birkac ondalık kaybettik. Spa'da bunun olmasını pek istemezsiniz." "Tum hafta sonu boyunca aynı sorunu yaşadık. Sorunun ne olduğunu biliyoruz. Her şeyin normale donmesi icin direksiyonda iki değişiklik yapmam gerekiyor." dedi. Bu sorunun yarışı etkileyip etkilemeyeceği sorulduğunda Verstappen, "Pek sanmıyorum. Sıralama modunu yarışta cok fazla kullanamıyorsunuz. Bir sorun olmayacak. Sadece Mercedes ve Ferrari, sıralama moduyla birkac kez savunma yapabiliyor." "Sıcaklıklar acısından cok farklı bir gun olacak. Bu yuzden tahmin yapmak zor. Mercedes araclarına cok yakın olmamızı bekliyorum." "Ferrari araclarının onde olmalarını bekliyorum cunku onların maksimum hızları cok yuksek. Onlardan daha hızlı olsanız dahi duzlukte onları yakalayamazsınız. Onları yenmek zor olacak." "Dediğim gibi, duzlukte maksimum hız avantajınız varsa, virajlarda lastiklere daha iyi bakabilirsiniz." dedi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Verstappen, motor sorunu nedeniyle tam gucu kullanmamış