Lewis Hamilton, Belcika GP'yi kazanabilmesi icin birkac tura daha ihtiyacları olduğunu soyledi. Yarışa 3. sıradan başlayan Hamilton, startın ardından Sebastian Vettel'i gecerek 2. sıraya yukseldi ancak Kemmel duzluğunde Vettel, tekrar yerini almayı başardı. Yarışın devamında Vettel'i gecemeyen Hamilton, pit stoplardan sonra daha yeni lastiklerle birkac tur zorlansa da Vettel'i gecmeyi başardı. Ancak orada kaybettiği zaman, yarış lideri Charles Leclerc'le farkın yaklaşık 7 saniyeye kadar cıkmasına neden oldu. Hamilton, yarışın son iki turunda Leclerc'i yakaladı ancak ciddi geciş şansı bulamadı. Yarışın hemen ardından konuşan Hamilton, "Her şeyimi verdim. Bugun buyuk bir kalabalık vardı. Burada, her zamandan daha cok insan vardı." "Zor bir yarıştı ve Ferrari'ler duzlukte aşırı hızlıydı. Onları takip etmek cok zordu." "Normalde 44 benim uğurlu sayımdır ancak bugun birkac tura daha ihtiyacımız vardı. İlk galibiyeti icin Charles'a tebrikler. Tum sene boyunca bunu beklemişti, bu yuzden gercekten onun icin mutluyum." dedi. Podyum kutlamaları sonrası ise Hamilton, "Acıkcası spor icin en iyi hafta sonlarından birisi değildi. Dun cok zor bir gundu. Bugun buraya gelirken cok zorlandık ancak hepimiz piste cıkıp duşuncelerimizi dağıtmak, Anthoine'nin ruhuyla yarışmaya calışmak zorundaydık." "Burada 1. antrenman seansı iyi değildi, 3. seansta kaza yaptım. O esnada bazı pilotların tezahurat yaptığını, bazılarının ise bağırdığını hatırlıyorum." "Ancak bugun burada buyuk bir yarış pilotunu kaybettiğimize inanmak cok guctu. Her şeye rağmen hayat devam ediyor." "Yarış yapılacaktı, bu yuzden araca binmek ve işimi yapmak zorundaydım. Ancak Anthoine'yi ve ailesini duşunerek yarıştım. Takım olarak iyi bir iş cıkardık. Charles harika bir iş başardı, bu yuzden onu tebrik ediyorum." dedi. Charles Leclerc, Ferrari, Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1 Valtteri Bottas, Mercedes AMG F1 İnternet Haber