FOTA Başkanı Luca di Montezemolo, 2009 takviminde yer alan Abu Dabi'deki yeni Yas Marina pistinden ovguyle bahsetti. Bu yıl, Formula 1 tarihinin ilk gece yarışına ev sahipliği yapan Marina Bay hakkında eleştirilerde bulunan ve pist icin "sirk" benzetmesi yapan Montezemolo, Yas Marina icinse "olağanustu" nitelemesinde bulundu. Singapur pistinin "F1 icin bir aşağılama" olduğu ifadesini kullanan Montezemolo, Abu Dabi ziyaretinde bilgisayar simulasyonlu goruntulerini seyrettikten sonra pistin bircok yonuyle harika olduğunu soyledi. Pistin hemen dibindeki Yas Marina Hotel, pit alanı cıkışının yer altından olması, pist dışı alanları ve tribunlerin konumu, VIP konukları icin, yuksekliği 60 metre olan ve 360 derece donen Sun Tower kulesi ve nihayet marinanın kendisiyle yeni pist hemen her kesimden olumlu not aldı. Pistin, Singapur ve Valencia'nın aksine, Monako'ya benzer bir atmosfer oluşturmayı amacladığı ifade ediliyor. Montezemolo, "Son durumunu gormek icin pisti ziyaret ettim. Cok tatmin oldum. Gorduğum bazı şeyler olağanustu, hepsinden ote, cok farklı şeyler geliyor" dedi. Montezemolo ayrıca, "Cok ilgi cekici. Beni tatmin etmeyen Valencia ve Singapur'daki yeni pistlere gore cok daha ilgi cekici. Abu Dabi'de uc noktada sollama muhtemel olacak" diye konuştu. TurkiyeF1.com __________________