Ecclestone: "F1 Krizden Sağ Cıkacak" PDT®
Spor Haberleri0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Ecclestone: "F1 Krizden Sağ Cıkacak" PDT®
-
17-10-2019, 11:57:17Bernie Ecclestone, Honda'nın bu sabah spordan ayrılışını acıklamasıyla dunyanın en buyuk ureticilerden birinin kaybedilmesinin ardından Formula 1'in hayatta kalacağını ifade etti. Formula 1'in zor zamanlar gecirdiği kabul eden Ecclestone, dunyadaki firmaların coğu gibi bu sporun da aynı durumda olduğunu ve ne olursa olsun devam edeceğini soyledi. BBC'ye konuşan Ecclestone: "Formula 1'in, dunyadaki diğer şirketlerden daha buyuk bir kriz icinde olmadığını duşunuyorum. Şu anda dunya kriz icinde ama durmayacak, dunya durmayacak, bu kesin" "Herkes rekabetci olmak icin gerekli harcamaları duşurmek icin deliler gibi calışıyor" "Dun bile bu bağlamda yonetmeliği değiştirmek icin teknik insanların bir toplantısı vardı. Maliyetlerde ve rekabetci olmak icin gereken harcamalarda buyuk bir duşuşun olacağından şuphem yok. Yapmaya calıştığım şey bu" Honda Racing CEO Nick Fry da, sporun devam edeceğinden ve dun FOTA'da varılan anlaşmanın gelecek sene buyuk ekonomik tasarruf sağlayacağında hemfikir. BBC'ye konuşan Nick Fry: Takımlar arasında devam eden buyuk miktarda iş var ve dun oybirliği sağladığımız değişikliklerin gelecek sene 50-60 milyon avrodan fazla tasarrufa yol acacağını duşunuyorum" "Takımlar, durumun bilincinde ve her sene 600 milyondan fazla kişinin izlediğini Formula 1'in buyuk bir şolen olarak devam etmesinde kararlılar. (F1) buyuk bir iş ve bir gecede durmayacak" Bir Formula 1 takımı idaresinde senede ne kadar maliyet cıktığı sorulduğunda Fry: "Aşağı yukarı muhtelen 350 milyon dolar, veya buna bu civarda bir şey. Bu cok buyuk bir para ama Formula 1'e buyuk şirketler girer. Cunku dunya capında bir sanhe burası. 600 milyon insanımız var. İzlenmede Olimpiyatlara ve Dunya Kupalarına benzer" "Vodafone gibi cok buyuk ve cok başarılı şirketlerin Formula 1 ile ilgilenmelerinin nedeni, urunleri icin harika bir tanıtım olmasıdır ve bu değişmedi. Formula 1'in kuresel etkisine sahip bir kac spor var" Trf1.Net __________________