Max Mosley, onumuzdeki 2 sene icerisinde harcamaların onemli derecede duşurulmezse diğer ureticilerden de Honda'yı takip edebileceği konusunda uyardı. Mosley takımların 2010'a kadar butcelerini 30-40 milyon pounda indirmesini istiyor ve bu yaklaşık olarak 2008 butcelerinin % 10 ile 20'sine denk geliyor. Mosley "Ana ureticilerden birisinin, mevcut olan harcamaların kontrol dışına cıktığı donemden once bile ayrılmasını bekliyordum." "Eğer harcamalarda yeteri kadar duşuşu sağlamazsak diğer ureticilerin nasıl kalacaklarını hayal etmek zor olacak." dedi. Mosley gelecek sene harcamaları duşurmek icin cok az şey yapılabileceğini ancak sporun 2010 ile cok daha iyi butceye sahip olabileceğine inanıyor. "Buyuk derecede duşuşe gidebileceğimiz sene 2010 olacak ancak oncelikle 2009'da başlamalıyız." "Tum işlere radikal cozum bulmalıyız, harcamaları %10 ya da 20 azaltmamalıyız, şu anki butcelerin % 10-20 seviyesine indirmeliyiz." "Ben bir takımın 30-40 milyon dolara yarışmasını umuyorum. Eğer bunu başarabilirsek bir takım televizyon ve benzeri haklar ile ve sponsorlarla arac ureticileri ve milyarderler icerisinde daha iyi reklam yapabilir. Ancak bu gercekleşmeden paranın nereden geldiğini gercekten goremiyorum." "Uygulayabileceğimiz komple bir program olmalı ancak takımlar bunun coğunu kabul etmeli. Eğer bunu başarabilirsek harcamalar uygun bir seviyeye inecek. Eğer başaramazsak iyimser değilim." dedi. Mosley ayrıca harcamaların duşurulmesinin sağlanması halinde cok geleneksel olan takımların bazılarının geri donebileceğini soyledi. Trf1.net __________________