Villeneuve "Honda'nın Kararı Politik" PDT®
Spor Haberleri0 Mesaj
●22 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Villeneuve "Honda'nın Kararı Politik" PDT®
-
17-10-2019, 11:57:00Eski dunya şampiyonlarından Jacques Villeneuve, Honda'nın Formula 1'den ayrılma kararının parayı saklama ihtiyacı sonucunda alındığını soyledi. Honda da bir cok arac ureticisi gibi satışların duşmesinden nasipini aldı ve Villeneuve Honda'nın kararının ekonomik kriz karşısında anlaşılabilir olduğunu soyledi. Villeneuve " Formula 1'in Honda'nın en buyuk harcamalarından birisi olduğunu duşunmuyorum ancak kuresel ekonomik kriz karşısında harcamalarda kesme yapmak zorundasınız." "Bu bana gore biraz da politik bir karar." dedi. Villeneuve, Honda'nın son zamanlardaki başarısızlığının bu kararda daha etkili olduğunu duşunuyor. Villeneuve " Bu şaşırtıcı cunku takımların F1'den ayrılmasını beklemezsiniz ancak son senelerdeki sonuclara bakarsanız, onlar oldukca zorlanıyordu. Dışarıdan baktığızda bu mantıklı bir karar." dedi. Eski suruculerden Heinz Herald Frentzen ise Honda'nın takım patronu Ross Brawn ile devam etmeyi tercih etmesi halinde takımın eski başarılı zamanlarına doneceğine inandığını soyledi. Frentzen " Gecmişte galibiyetleri bulunan uzun sureli bir ureticinin ayrılma kararı uzucu. Ross Brawn ile onların tekrar atağa kalkacağını duşunmuştum. Buyuk supriz." dedi. Trf1.net __________________